Πρώτο trailer για το «Live By Night»

ο Ben Affleck επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη

Το γκανγκστερικό “Live By Night” του Ben Affleck απέκτησε το πρώτο του trailer.

Η ταινία της Warner Bros. βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Dennis Lehane. Για όσους δεν τον γνωρίζουν αρκεί να αναφέρουμε τα υπόλοιπα μυθιστορήματα του που έχουν ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο: “Mystic River”, “Gone Baby Gone”(πάλι σε σκηνοθεσία Affleck), “Shutter Island”.

Το “Live By Night” διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’20, όταν ο Joe Coughlin (Affleck), γιος αστυνομικού, γυρνάει την πλάτη του στην αυστηρή ανατροφή του για να γίνει εγκληματίας.

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Affleck στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων (τελευταία του ταινία το οσκαρικό “Argo”), ενώ για πρώτη φορά σκηνοθετεί ταινία την οποία έχει γράψει εξολοκλήρου ο ίδιος. Αυτή θα είναι η τέταρτη σκηνοθετική του προσπάθεια και μέχρι στιγμής ως σκηνοθέτης δεν μας έχει απογοητεύσει.

Το καστ που τον πλαισιώνει είναι λαμπερό: Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Cooper, Brendan Gleeson, Scott Eastwood, Elle Fanning. O Affleck είναι και παραγωγός, ως πολυπράγμων που είναι, μαζί με τους Leonardo DiCaprio(!), Jennifer Davisson Killoran και Jennifer Todd.

Τέλος, είναι περίεργο το ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιανουάριο, γεγονός που θα την αφήσει έξω από την κούρσα των μεγάλων βραβείων.

Πάντως, οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιές καλές ταινίες νουάρ. Για του λόγου το αληθές:

Σοφία Κυριλλίδου

Ο κινηματογράφος για εκείνη ήταν πάντα εκεί: Σα μαθήτρια -κρυφά από τους γονείς- νοίκιαζε ταινίες από το videoclub, σα φοιτήτρια σπούδασε κινηματογράφο. Άλλωστε, πάντα της άρεσαν τα ταξίδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ