Πρώτες πληροφορίες για το σίκουελ του Blade Runner

Λεπτομέρειες για την πρώτη σκηνή έναρξης της ταινίας

Στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, AFI (American Film Institute) βρέθηκε πρόσφατα ο Ridley Scott, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο σίκουελ του Blade Runner, στο οποίο πρόκειται να δούμε εκτός από τον Harrison Ford και τον Ryan Gosling.

Πιο συγκεκριμένα ο Scott αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που αφορούν στην πρώτη σκηνή της νέας του ταινίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με τον ίδιο τρόπο είχε φανταστεί να «ανοίγει» η ταινία-σταθμός του 1982.

«Αποφασίσαμε να ξεκινάει η ταινία με την αυθεντική ιδέα που είχαμε για τη πρώτη ταινία.  Πάντα αγαπούσαμε την ιδέα ενός δυστοπικού σύμπαντος και ξεκινάμε από αυτό που περιγράφω ως-‘factory farm’-ένα κατεστραμμένο κομμάτι γης με φάρμες στο Γουαϊόμινγκ.  Μπορεί να το δεις από μακριά ότι δεν βρίσκεται σε λειτουργία.  Κανένας  φράχτης πουθενά, μόνο σκαμμένο, ξερό χώμα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο Scott εμπλουτίζει τον χώρο της αρχικής σεκάνς με την αποκαλυπτική εικόνα ενός νεκρού, σκονισμένου δέντρου που κρατιέται όρθιο από σειρές καλωδίων.  «Δίπλα στο δέντρο υπάρχει ένα παραδοσιακό, λευκό εξοχικό και πέρα στο βάθος διακρίνεται μια τεράστια θεριζοαλωνιστική μηχανή εν κίνηση, με κάτι εκτυφλωτικά φώτα να την κάνουν να μοιάζει τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το εξοχικό.  Και κάπου εκεί, ένα spinner (ιπτάμενο όχημα) έρχεται πετώντας δημιουργώντας σκόνη, με ένα σκυλί να το κυνηγά και να του γαβγίζει-φυσικά».

«Οι πόρτες ανοίγουν, ένας τύπος βγαίνει από μέσα και έχεις το Rick Deckard.  Προχωράει μέσα στο σπίτι, ανοίγει την πόρτα-μυρίζει βραστό-κάθεται και περιμένει τον τύπο να τραβήξει κατά το σπίτι.  Ο τύπος-ένας πελώριος τύπος-τον έχει δει και κατεβαίνει από τη σκάλα, πατάει στο μπαλκόνι και μετά πηγαίνει στη μεριά του Harrison Ford.  Δεν θα σας πω κάτι άλλο, τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην ταινία».

Κάπως έτσι θα ξεκινάει το-αχρείαστο κατά πολλούς-σίκουελ μιας από τις καλύτερες ταινίες που μας χάρισε ποτέ ο sci-fi κινηματογράφος, με τη μόνη παρηγοριά να αποτελεί το γεγονός ότι την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Denis Villeneuve.

Η αλήθεια είναι πως η τύχη του νέου εγχειρήματος του Scott-από τη θέση του παραγωγού-κρίνεται αμφίβολη, ακόμα και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Καναδού δημιουργού, για να μην αναφερθούμε και στην επιλογή του Ryan Gosling η οποία μοιάζει κάπως…παράταιρη.

Ο καιρός θα δείξει αν αυτό το σίκουελ ήταν μια εμπνευσμένη συνέχεια ή μια πολύ κακή ιδέα.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ