Πρώτο Ραντεβού – Southside with You (2016)

Το “Southside with You” έχει καλές προθέσεις, παρά το μέλι που στάζει

 ★★★☆☆ 

Σκηνοθεσία: Richard Tanne
Σενάριο: Richard Tanne
Πρωταγωνιστούν: Parker Sawyers, Tika Sumpter, Vanessa Bell Calloway
Διάρκεια: 84′
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Tanweer

southside-with-you-gr-posterΣτο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Richard Tanne μας παρουσιάζει αυτήν την (υπερβολικά) γλυκιά ταινία, που έχει κάτι από Linklater μέσα, αλλά δεν μπορείς να την αντιπαθήσεις λόγω της σωστής αναλογίας ρομαντικού ενθουσιασμού – προοδευτικού ιδεαλισμού που περιέχει.

Το “Southside with You”μας διηγείται το πρώτο ραντεβού των Barack και Michelle Obama, το καλοκαίρι του 1989, όταν ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ γνώρισε την μέλλουσα σύζυγό του στο Σικάγο.  Το ραντεβού αυτό περιλάμβανε μια γκαλερί, σάντουιτς στο πάρκο, μία πολιτική συνάντηση κι ένα πέρασμα από το σινεμά – για να ολοκληρωθεί με το θρυλικό πρώτο φιλί του ζευγαριού μετά από παγωτό. Ιδανικό για κάποιους για πρώτο ραντεβού, αλλά κάνει μπαμ φυσικά ότι προέρχεται από μια «άλλη εποχή», συγχωρέστε επομένως το cheesy της υπόθεσης και δείξτε κατανόηση.

Ο Parker Sawyers υποδύεται με τρομερά ταιριαστή γοητεία τον έξυπνο μα συγκρατημένο νεαρό Barack Obama, έναν φοιτητή Νομικής του Harvard, ο οποίος δουλεύει για το καλοκαίρι σε μια σημαντική εταιρία του Σικάγο όπου τυχαίνει εκεί η επιτηρήτριά του να είναι η Michelle, στο ρόλο της οποίας έχουμε μια απολαυστική ερμηνεία από την Tika Sumpter.

Εάν επρόκειτο για ένα φανταστικό ζευγάρι, σίγουρα θα είχαν βρεθεί στο διάβα τους λευκοί ρατσιστές που θα έπρεπε να παλέψουν (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο) ώστε να τους αντιμετωπίσουν μαζί και, αν έβγαιναν αλώβητοι από τη διαδικασία, αυτό θα τους έκανε πιο δυνατούς και πιο «τσιμπημένους» ο ένας με τον άλλον. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για ένα υπαρκτό, πραγματικό ζευγάρι, και τα περισσότερα από τα γεγονότα που μας περιγράφονται είναι αληθινά – εντάξει, κάποια παραείναι καλά για να είναι αληθινά, αλλά αυτό δεν κάνει την ταινία ενοχλητική σε καμία περίπτωση.

Το “Southside with You” έχει καλές προθέσεις, παρά το μέλι που στάζει, και οι αξιόλογες ερμηνείες του προσδίδουν αρκετή ποιότητα στις περισσότερες σκηνές, ώστε να σκεφτεί κανείς κάποιες πτυχές της ιστορίας του ζευγαριού πιο ρεαλιστικά – κι όχι απλά σα να βλέπει τις στημένες φωτογραφίες του σε κάποιο περιοδικό.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ