Πρώτο δείγμα από την μεταφορά του «Kite»

...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

kite-Callan-McAuliffe-samuel-l-jackson

Όλοι γνωρίζουμε την εγκαθίδρυση των anime βασισμένων σε manga στην έβδομη τέχνη. Αξιοσημείωτες ιστορίες που περνάνε στο σκηνοθετικό καρέ με πολυάριθμα επεισόδια. Αδιέξοδα, πολυπλοκότητες, όλα αυτά στις ιστορίες από την δημιουργική Ιαπωνία και κατακτούν όλο τον κόσμο. Πολλές φορές μάλιστα, πέρα από την anime μορφή τους, μπορούν αυτές οι ιστορίες να παρθούν σε κανονική θεατρική λήψη. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι το φετινό Kite, η μεταφορά του Ιαπωνικού και τολμηρού anime διάρκειας 60 λεπτών του Yasuomi Umetsu (Mezzo Forte) που δημιούργησε μόλις το 1998.

Η πρωταρχική ιστορία του Kite μας ταξιδεύει σε μια δραματική περιπέτεια. Η Sawa θα μείνει ορφανή στην εφηβεία μετά την δολοφονία των γονιών της. Καθώς θα αναζητήσει αλλού στέγη, θα βρεθεί σε μια «οικογένεια» όπου ο άνδρας του σπιτιού υποβαθμίζει την μεγάλη σε ηλικία, κυρία του σπιτιού και έτσι η Sawa θα αναγκαστεί να τον σκοτώσει. Καθώς οι ντετέκτιβ Akai και Kanie μελετούν την δολοφονία των γονιών, η Sawa θα τεθεί υπό την προστασία και καθοδήγηση του Akai. Σταδιακά θα αναπτύξει έτσι μια σεξουαλική σχέση και ιδιαιτερότητα κοντά του, αφού θα μάθει να δολοφονεί όποιον της ζητηθεί. Όλα θα αλλάξουν όμως όταν η Sawa θα γνωρίσει τον επίσης συνάδελφο (δολοφόνο) Oburi. Μαζί θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και να αναζητήσουν τους υπαίτιους της δολοφονίας των γονιών της Sawa.

Στην μεταφορά του 2014, στην διεφθαρμένη πόλη την οποία και διαδραματίζεται η ιστορία, ύστερα από αυτό το σκοτεινό παρελθόν, η ιστορία επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτή την απόφαση. Η Sawa ξεκινάει με τον Oburi την μεγαλύτερη έρευνα της ζωής τους. Την αναζήτηση του δολοφόνου του πατέρα της που ήταν πρώην αστυνομικός. Στην δημοσιότητα ήρθαν τα πρώτα 9 λεπτά που φανερώνουν το αποτέλεσμα της νέας έκδοσης.

Το Kite σκηνοθετείται από τον Ralph Ziman δημιουργό των ταινιών: Jerusalema, The Zookeeper, Hearts And Minds, και των πρωταγωνιστών μέσα από γνωστές δημιουργίες: Samuel L. Jackson (Django Unchained, Pulp Fiction, The Incredibles), India Eisley (The Secret Life of the American Teenager, Underworld: Awakening) και Callan McAuliffe (The Great Gatsby, I Am Number Four).

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ