Πρώτο κλιπ από το «The Zero Theorem» του Terry Gilliam

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

7 μήνες πριν, είχαμε αναφέρει κάποιες ταινίες, οι οποίες δε συμπεριλαμβάνονταν στις πολύ προμοταρισμένες παραγωγές που αγωνιούμε να παρακολουθήσουμε μέσα στο 2013. Μία από αυτές ήταν το «The Zero Theorem», του πάντα ιδιαίτερου Terry Gilliam(Brazil, Fear and Loathing in Las Vegas) με πρωταγωνιστή τον δις βραβευμένο με Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, Christoph Waltz.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο επίσημο clip από την ταινία, που έκανε την εμφάνιση του και μας γεμίζει υποσχέσεις, καθώς για άλλη μία φορά ο 72χρονος Αμερικανός δείχνει να έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό κόσμο-αποκύημα της πλούσιας φαντασίας του. To σενάριο φέρει την υπογραφή του «άβγαλτου» Pat Rushin, ενώ το καστ φαίνεται εξαιρετικό, με ονόματα όπως αυτό του εξαιρετικού David Thewlis, του Matt Damon, της Tilda Swindon, της Melanie Thierry και του Ben Whishaw, εκτός από τον προαναφερθέντα Waltz.

Το στόρι αφορά έναν εκκεντρικό χάκερ, που εργάζεται σε ένα μυστικό πρότζεκτ για την ανακάλυψη του νοήματος της ζωής. Μέσα από αυτή την αναζήτηση θα αντιμετωπίσει δυνατά συναισθήματα όπως η αγάπη και το πάθος, για να αντιληφθεί κι ο ίδιος το νόημα της ύπαρξης του.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα απόψε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και να θυμίσουμε πως έχουν περάσει 4 χρόνια από το τελευταίο φιλμ του Gilliam, «The Imaginarium of Dr. Parnassus».

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*