Πρώτο συνταρακτικό trailer για το «All Is Lost» με τον Robert Redford

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Οι ταινίες που συνήθως περιλαμβάνουν έναν βασικό πρωταγωνιστή ο οποίος δεν λέει και πολλά (βλέπε τον «Nαυαγό» με τον Tom Hanks ή το » I Am Legend» με τον Will Smith), αποτελούν τις περισσότερες φορές δίκοπο μαχαίρι για την αποδοχή τους από το κοινό, μιας που είτε οι θεατές θα ταυτιστούν με τα δεινά των ηρώων, είτε θα βαρεθούν ολοκληρωτικά εξαιτίας της έλλειψης διαλόγων και ενός ουσιαστικού σεναρίου.

Τώρα, μια ακόμη ταινία που ακολουθεί αυτή την πεπατημένη πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες από το φθινόπωρο/χειμώνα και αυτή την φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μοναχικού ήρωα αναλαμβάνει ο Robert Redford.

Όπως θα δεις και στο trailer του «Αll Is Lost» που ακολουθεί, ο Redford φαίνεται να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν ουκ ολίγοι όταν η ταινία του J.C Chandor («Margin Call») έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών, αποσπώντας θετικότατες κριτικές τόσο για την απειλητική και ζοφερή σκηνοθεσία του Chandor, όσο και την ερμηνεία ζωής του Redford.

Το υποτιπώδες story της ταινίας θέλει έναν άνδρα να βρίσκεται στην μέση του θαλασσινού πουθενά, όταν το yacht του αρχίζει να μπάζει νερά, μετά από την σύγκρουση με ένα κοντέϊνερ που έπλεε ξέμπαρκο στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού…

Μην περιμένεις από την ταινία απελπισμένες προσπάθειες σωτηρίας ή μοιρολατρικές διαθέσεις, αφού μοιάζει να δίνει εξ’άρχής το στίγμα της κλασικής και αιώνιας πάλης του ανθρώπου με τα στοιχεία της Φύσης, την μοναξιά και την απτή ιδέα του επικείμενου τέλους.

Το «All Is Lost» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Δεκεμβρίου, οπότε υπομονή μέχρι να δούμε μια ακόμη-όπως όλα δείχνουν-συγκλονιστική ερμηνεία από τον «μεγάλο», Robert Redford.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*