Πρώτο εντυπωσιακό trailer του νέου “Godzilla”

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή Το πρώτο, επίσημο trailer του νέου “Godzilla” επιτέλους κυκλοφόρησε και τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα απ’οτι θα περιμέναμε. Η σταδιακή δημιουργία ενός κάποιου hype σχετικά...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Godzilla-2014-Movie-Poster2Το πρώτο, επίσημο trailer του νέου “Godzilla” επιτέλους κυκλοφόρησε και τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα απ’οτι θα περιμέναμε.

Η σταδιακή δημιουργία ενός κάποιου hype σχετικά με την επανεμφάνιση του θρυλικού “kaiju”, είχε ξεκινήσει καιρό τώρα με το πρώτο teaser να δίνει μόνο μια αίσθηση της επιβλητικής παρουσίας του Godzilla.  Αργότερα η θεματική μεταμόρφωση ενός χώρου στο Comic-Con του San Diego, η οποία παρέπεμπε στην ιαπωνική κουλτούρα, δημιούργησε ακόμη περισσότερες προσδοκίες γύρω από το καινούριο σκηνοθετικό επίτευγμα του Gareth Edwards (“Monsters”), όπως επίσης και οι αποκαλύψεις γύρω από την ταινία, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Τώρα επιτέλους έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το πελώριο τέρας να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο, στο πρώτο trailer στο οποίο εκτός από το άκρως ενδιαφέρον cast (Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Aaron Tylor-Johnson, Juliette Binoche, Sally Hawkins, Ken Watanabe) το οποίο βλέπουμε σε διαφορετικά στιγμιότυπα, παρουσίαζεται και με έναν απόλυτα αναζωογονητικό, αλλά και δραματικό τρόπο, ο ραδιενεργός όλεθρος που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Αναμφίβολα εντυπωσιακή η αρχή του trailer, αλλά και τα ψηφιακά εφέ που μοιάζουν υπέροχα, συγκριτικά με το μάλλον κακό αποτέλεσμα του 1998.  Όσο για το ίδιο το τέρας, η δημιουργία του με βάση το καθαρά ιαπωνικό του προφίλ, προσδίδει απευθείας μια διαφορετική και καθόλα αποδεκτή, αυθεντική πινελιά.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.  Απλά δες το.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ