Πρώτο trailer για τον νέο «RoboCop»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Όταν είχαμε πρωτοακούσει πως και ο εικονικός RoboCop από τα μακρινά ’80s επρόκειτο να πάρει με την σειρά του τον δρόμο της μεταφοράς (αυτόν δηλαδή τον χωρίς επιστροφή), η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε πετάξει και την σκούφια μας, καθώς το έχουμε πει και το έχουμε ξαναματαπεί πως το Hollywood πρέπει οπωσδήποτε να στύψει το δημιουργικό του «μυαλό» προκειμένου να καταφέρει να μας παρουσιάσει κάτι φρέσκο, όσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν στα πλαίσια του σύγχρονου κινηματογραφικού κορεσμού.

Μετά βέβαια από την κυκλοφορία του πρώτου trailer της ταινίας, το οποίο μπορείς να τσεκάρεις και εσύ παρακάτω, αντιλαμβανόμαστε πως αν μη τι άλλο ο νέος «RoboCop» θα αποτελέσει μια φαντασμαγορική περιπέτεια η οποία μάλιστα θα φιλοξενήσει μερικά αξιοπρόσεκτα ονόματα όπως οι Gary Oldman, Michael Keaton (που είχες χαθεί εσύ βρε ψυχή;), Samuel L. Jackson και Jackie Earle Haley.

H ταινία του Βραζιλιάνου Jose Padilha μεταφέρει τις περιπέτειες του ρομποτ-αστυνομικού στο μέλλον και συγκεκριμένα στο 2028, εκεί όπου ο καλός μπάτσος Alex Murphy (στον κεντρικό ρόλο θα συναντήσουμε τον ανερχόμενο Joel Kinnaman) πατέρας, σύζυγος και γενικώς οικογενειάρχης, θα τραυματιστεί σοβαρά κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, κινδυνεύοντας να πεθάνει.  Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην ζωή είναι με την εμπλοκή της πολυεθνικής OmniCorp η οποία βρίσκει την ευκαιρία να προτείνει την χρήση του Murphy ως πειραματόζωο για την δημιουργία ενός υβριδικού ανθρωποειδούς που θα είναι μισός άνθρωπος και μισό ρομπότ.

To trailer δίνει μια καλή γεύση από το τι πρέπει να περιμένουμε από την μεταφορά του ρόλου που είχε ερμηνεύσει ιδανικά ο Peter Weller, ενώ σίγουρα και το όλο story της ρομποτικής πραγματικότητας μοιάζει να πατάει αρκετά καλά στα σημερινά δεδομένα εξαιτίας της προόδου της τεχνολογίας και των έτσι κι αλλιώς διαρκώς εξελισσόμενων οπτικών εφέ.

Εσυ θα δώσεις μια ευκαιρία στο νέο, ή προτιμάς το δυστοποικό παρελθόν του ’87;


RoboCop TRAILER 1 (2014) από reelgr

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*