Οι Ρέινολντς και Γουίδερσπουν μαζί στο «Big Eyes»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ποιος θα το περίμενε ότι οι Ράιαν Ρέινολντς και Ρις Γουίδερσπουν, που έχουν φάει τις ρομαντικές κομεντί με το κουτάλι, θα συνεργαστούν για πρώτη φορά όχι σε μια τέτοιου είδους ταινία αλλά σε μια βιογραφική και μάλιστα σε παραγωγή του Τιμ Μπαρτον με τίτλο «Big Eyes». Η ταινία θα επικεντρώνεται στη ζωή ενός ζευγαριού του Γουόλτερ και της Μάργκαρετ Κιν όπου η Μάργκαρετ έκανε τα πορτρέτα ορφανών και γυναικών ζωγραφίζοντάς τους με μεγάλα μάτια την δεκαετία του ’60 ενώ ο άντρας της Γουόλτερ έπαιρνε όλη τη φήμη και την δόξα γι’ αυτά. Αυτό αποκαλύφτηκε στο δικαστήριο όταν η Μάργκαρετ αποφάσισε να πάρει διαζύγιο.

Το σενάριο είναι των Σκοτ Άλεξαντερ και Λάρι Καρασζέφσκι που είχαν συνεργαστεί κι άλλη μια φορά με τον Μπάρτον στο «Ed Wood». Οι δυο τους είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη ταινία χαρακτηρίζοντας τον Γουόλτερ ως «έναν αντιήρωα – γοητευτικό, αστείο, επικίνδυνο και λίγο τρελό» ενώ τη Μάργαρετ ως «καλόψυχη, αξιοπρεπή η οποία μεταμορφώνεται από μια ευαίσθητη σε μια δυναμική γυναίκα». Η ταινία ήδη βρίσκεται στην παραγωγή από το 2008 και μάλιστα αρχικά ήταν να πρωταγωνιστήσουν οι Τόμας Χέιντεν Τσερτς και Κέιτ Χάντσον στους κεντρικούς ρόλους.

Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τους Ρέινολντς και Γουίδερσπουν σε αυτούς τους ρόλους. Το θέμα θα είναι φυσικά και η μεταξύ τους χημεία και το κατά πόσο θα μπορέσουν να παίξουν κάτι διαφορετικό από τους ρόλους που τους έχουμε συνηθίσει. Ο Ρέινολντς έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει και άλλους ρόλους πέρα από ερωτοχτυπημένους άντρες σε ρομαντικές κομεντί (θυμήσου την πολλή καλή ερμηνεία του στο «Buried») ενώ η Γουίδερσπουν έχει πάρει και το Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Walk the Line». Το ότι ο Μπάρτον θα μεταφέρει όλη αυτή τη γοτθική ματιά της Μάργκαρετ Κιν με τον δικό του μοναδικό τρόπο, απλά κάνει την ταινία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*