Η 20th Century Fox ετοιμάζει reboot του “The League of Extraordinary Gentlemen”

Μια δεύτερη κινηματογραφική ευκαιρία για την θρυλική ομάδα του Allan Quatermaine

Η 20th Century Fox έχει σκοπό να επανεκκινήσει την φιλμική προσαρμογή της εικονογραφημένης νουβέλας των Allan Moore και Kevin O’ Neil, “The League of Extraordinary Gentlemen”. Όπως θα γνωρίζετε, το πρωτότυπο φιλμ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πίσω στο 2003, με πρωταγωνιστή του τον Sean Connery στο ρόλο του εμβληματικού Allan Quatermaine, με το φιλμ να αποδεικνύεται εν τέλει κατώτερο των οικονομικών προσδοκιών της παραγωγής. Το αρχικό σχέδιο πίσω ακόμα το 2003, ήταν να ξεκινήσει ένα επιτυχημένο franchise βασισμένο στο ομότιτλο graphic novel και εν συνεχεία μια επικερδής σειρά ταινιών. Ωστόσο τα χρήματα στάθηκαν για πολλοστή φορά εμπόδιο, αφού οι εισπράξεις στο Box-office, δεν ήταν αρκετές για να δικαιολογήσουν τυχόν συνέχειες της ταινίας.

965691_592639490794058_754957405_o

 

Ως γνωστόν, η ιστορία έχει ως επίκεντρο μια ομάδα από διάσημους λογοτεχνικούς χαρακτήρες της βικτωριανής εποχής. Ο Captain Nemo, ο Αόρατος Άνθρωπος, η Mina Harker, ο Dorian Grey, ο Tom Sawyer και φυσικά ο Dr. Jekyll / mr. Hyde, ενώνουν τις υπερφυσικές τους δυνάμεις, προς χάριν της βρετανικής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα σχέδια των ανταγωνιστών τις ιστορίας Fu Manchu και professor Moriarty.

Ο John Davis (Chronicle, The Man from U.N.C.L.E.) ο οποίος εκτελεί χρέη παραγωγού, βρίσκεται επί του παρόντος προς αναζήτηση σκηνοθέτη, χωρίς ωστόσο βέβαια να έχει γνωστοποιηθεί ακόμα κάποια λίστα από πιθανούς υποψηφίους για την θέση. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σύμπαν, και ενόψει της επιτυχίας τις νέας τηλεοπτικής σειράς του John Logan “Penny Dreadful” η οποία όπως θα γνωρίζετε κινείται περίπου στο ίδιο μοτίβο, η πολυπόθητη δεύτερη κινηματογραφική ευκαιρία για την περιβόητη ομάδα του Allan Quatermaine, είναι κάτι το οποίο σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ