Η εναλλακτική Hallo(win) playlist του Reel.gr

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

H ημέρα του Halloween γιορτάζεται σήμερα στα περισσότερα κράτη του -δυτικού-  κόσμου, δίνοντας αφορμή στους λάτρεις του τρόμου να βάλουν τα κοστούμια τους ή – όπως σας προτρέπει το σχετικό μας αφιέρωμα– να βγάλουν τις πιο τρομακτικές ταινίες από τη συλλογή τους. Τι άλλο μας λείπει για να καλύψουμε το φάσμα των Halloween-ικών ετοιμασιών; Μα φυσικά το κατάλληλο soundtrack!

H αλήθεια είναι πως «ξεσκονίζουμε» λίστες επί λιστών κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και τα κομμάτια που παρατηρούμε είναι πάνω-κάτω τα ίδια, με τα theme songs από «στοιχειωμένα» φιλμ να έχουν την τιμητική τους. Στο δικό μας spotify playlist, θα κινηθούμε διαφορετικά, κυρίως επειδή έχουμε μπουχτίσει με τα ολόιδια τραγούδια σε κάθε λίστα(αλλά και επειδή ο υπογράφων είναι φανατικός της indie μουσικής και δε το κρύβει). Οπότε, τα φιλμικά spooky τραγούδια καταλαμβάνουν ένα αρκετά μικρό μέρος  του συνόλου, με την πλειοψηφία να αποτελούν κομμάτια με μακάβρια θεματολογία Halloween. Χαρακτηριστικά, μερικά παραδείγματα: τραγούδια για ζόμπι, για γεμάτα νεκροταφεία, για μεγάλους κακούς λύκους, για την εποχή των μαγισσών, για φαντάσματα, για την «μοχθηρή Αναμπέλα«(ευχαριστούμε τον James Wan για τις ανατριχίλες λόγω Άναμπελ) και για να «σπάσει» το σερί, τις προκαταλήψεις.

Αρκετά με τα λόγια όμως. Ας μιλήσουν τα τραγούδια!

Δείτε όλα τα αφιερώματα μας στο φετινό Halloween

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*