Η Reese Witherspoon υψώνει τη φωνή της για τη γυναικεία τυποποίηση στο Χόλιγουντ

Σε συνέντευξη της στο Entertainment Weekly

Έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές, μέσα απ’αυτή την ιστοσελίδα, για την τυποποίηση και τις δυσανάλογες -συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους- ευκαιρίες που λαμβάνουν οι γυναίκες ηθοποιοί στον κινηματογράφο. Εν μέσω αυτού του δυστοπικού τοπίου για την ισότητα των φύλων, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό άτομα με μεγάλη αναγνώριση να καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της βιομηχανίας, ώστε να ακουστεί η φωνή τους σε όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, η συνέντευξη της Reese Witherspoon στο Entertainment Weekly, που αφορά το προαναφερθέν ζήτημα, είναι μείζονος σημασίας.

«Τέσσερα χρόνια πριν, μου πρότειναν ένα απαίσιο σενάριο, όπου πρωταγωνιστούσε ένας άνδρας σταρ και ζητούσαν κάποια για να ερμηνεύσει την κοπέλα του. Η αντίδραση μου ήταν ‘Αλήθεια; Κάποιος μου κάνει πλάκα, δεν ενδιαφέρομαι φυσικά'», ξεκίνησε να εξιστορεί η Αμερικανίδα, ενώ συνέχισε χαρακτηριστικά:

«Άρχισαν να μου λένε πως η μία ηθοποιός θέλει το ρόλο, η άλλη ηθοποιός θέλει το ρόλο, τρεις νικήτριες Όσκαρ και δύο με εκπληκτική δύναμη στο box-office. Αλήθεια; Έχουμε φτάσει στο σημείο που ερίζουμε για να είμαστε απλά το ρομαντικό ενδιαφέρον του πρωταγωνιστή σε μία χαζή κωμωδία; Κάτι έπρεπε να κάνω».

Όπερ και εγένετο, με την Witherspoon να ιδρύει την εταιρεία παραγωγής Pacific Standard μαζί με την Bruna Papandrea, αποφασισμένες να αλλάξουν τα πράγματα στη βιομηχανία. Η εταιρεία άρχισε περίφημα, συμβάλλοντας στην παραγωγή του «Gone Girl», αλλά και του «Wild» που χάρισε στην Witherspoon υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Κι όσο κι αν -δυστυχώς- υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως η Αμερικανίδα τυποποιήθηκε στους ρόλους που της προκαλούν θυμηδία τώρα (σ.σ. με το Legally Blonde), δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάσταση της βιομηχανίας που πολλές φορές σχεδόν «απαιτούν» τέτοιους ρόλους για να γίνεις πιο γνωστή στα πρώτα σου βήματα.

Δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο, όμως, για την ταινία παραγωγής της Pacific Standard, «Hot Pursuit», που βασίζεται στη γυναικεία τυποποίηση μέσω και των δύο πρωταγωνιστικών ρόλων.

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ