Ο Jack Torrance “ξαναζεί”

Μέσα από το νέο trailer για την επανακυκλοφορία του The Shining σε επιλεγμένες αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν οι κινηματογραφόφιλοι του Ηνωμένου Βασιλείου, με το The Shining να επανακυκλοφορεί σε νέα, ψηφιακή κόπια από την Warner Bros. στις 28 Οκτωβρίου, ότι πρέπει δηλαδή για μια καλή τρομάρα λίγο πριν από το Halloween.

Με ένα καινούργιο trailer που παγώνει το αίμα και υπό την ανατριχιαστική voice over λούπα του μικρού Danny – redrum, redrum… -, το The Shining επιστρέφει για να μας θυμίσει από τι είναι καμωμένο το σινεμά των μεγάλων δημιουργών – από παράνοια και ταλέντο λέω εγώ – με τον Stanley Kubrick να παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας (τα χειρουργικής ακρίβειας καδραρίσματά του έχουν γράψει, έτσι κι αλλιώς, κινηματογραφική ιστορία) και το λογοτεχνικό υλικό του Stephen King, να αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για μερικούς από τους χειρότερους, αλλά και καλύτερους σινεφιλ εφιάλτες (μας).

Όσοι βρεθούν εκεί πάντως, θα απολαύσουν την ταινία στην πλήρως αποκατεστημένη, αμερικανική κόπια της, πράγμα που σημαίνει 24 επιπλέον λεπτά αγνού τρόμου, εν αντιθέση με την ευρύτερα γνωστή ευρωπαϊκή κόπια της ταινίας.  Θέ-λου-με.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ