Ποιος θύμωσε τόσο πολύ στο Μπρούκλιν;

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Όχι, δεν είχαμε κι άλλο θερμόαιμο επεισόδιο μετά τον Γουίλ Σμίθ που χαστούκισε τον λίγο παραπάνω διαχυτικό δημοσιογράφο. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για τη νέα παραγωγή που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό πρωταγωνιστικό team της, κάτω από τις οδηγίες του υποψήφιου για Όσκαρ Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον.

Η ταινία έχει τίτλο «The Angriest Man in Brooklyn» και βασίζεται στο πρωτότυπο σενάριο που έγραψε 15 χρόνια πριν ο Ισραηλινός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός Άσι Ντάγιαν. Το original «Mar Baum» αποτελεί μέρος τριλογίας, η προσπάθεια όμως δεν είχε την απήχηση που περίμενε. Ωστόσο η ιστορία έχει κατά τον Ρόμπινσον πολύ καλές βάσεις, αποπνέοντας ειλικρίνεια και αμεσότητα, που την κάνει αυτομάτως πανανθρώπινη και διαχρονική. Μιλάμε βέβαια, για μια μαύρη κωμωδία, της οποίας το διασκευασμένο σενάριο ανέλαβε ο Ντάνιελ Τάπλιτζ και από τις πρώτες αντιδράσεις των συντελεστών φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Φυσικά, ο ρόλος του πρωταγωνιστή πήγε κατ’ ευθείαν, σε ποιόν άλλον, στο γνωστό άγνωστο, για πολλούς κωμικό, αλλά αντικειμενικά εξαιρετικό ηθοποιό, τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Υποδύεται έναν αντιπαθή άντρα που μαθαίνει κατά λάθος από το στόμα κάποιου αντικαταστάτη γιατρού ότι του μένουν ακόμα 92 λεπτά ζωής (το νούμερο 92 δεν ξέρω πώς προέκυψε, αναμφισβήτητα ο γιατρός θα πρέπει να διέθετε κάποιο χάρισμα). Μετανιωμένος και με διάθεση να διορθώσει ό,τι προλάβει από τα λάθη της ζωής του, ξεκινάει ένα ξέφρενο τουρ στη Νέα Υόρκη.  Και ο «ειλικρινής» γιατρός προσπαθεί απεγνωσμένα να τον εντοπίσει, αντιλαμβανόμενος κάπως καθυστερημένα το λάθος του.

Θέλετε να ακούσετε κι άλλα ονόματα πέραν του Γουίλιαμς; Μίλα Κούνις, Πίτερ Ντίνκλατζ σε ένα διάλειμμα από τα δύσκολα καθήκοντά του στο «Game of Thrones», Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Μελίσα Λέο συμπληρώνουν το εντυπωσιακό καστ. Η Landscape Entertainment και η γαλλική Force Majeure έχουν αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν – πού αλλού – στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβρη.

Σκηνοθέτης και ηθοποιοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ιστορία, με τον Ρόμπινσον να εξομολογείται ότι το σενάριο του Τάπλιτζ τον έκανε να κλάψει και να γελάσει ταυτόχρονα, γεννώντας του τη μεγάλη επιθυμία να γυρίσει την ταινία. Από την άλλη ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δηλώνει πως αναφώνησε με ενθουσιασμό όταν διάβασε το σενάριο, καθώς τον εντυπωσίασε το γεγονός ότι είναι ταυτόχρονα αστείο και ειλικρινές. Όσον αφορά το ρόλο του, θεωρεί σα δώρο την όλη ιδέα, να υποδυθεί ένα κωμικό αλλά και τόσο αντιπαθή χαρακτήρα.

Να πούμε τέλος πως η original ταινία διαρκούσε ακριβώς 92 λεπτά όσος ήταν και ο πραγματικός εναπομείναντας χρόνος του μελλοθάνατου. Πολύ ενδιαφέρον χωρίς αμφιβολία. Περιμένουμε να μάθουμε ακόμα περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ