Κάτι τρέχει με τον Πολάνσκι και το Μπρόντγουεϊ

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Δεν πάει ένας χρόνος από την τελευταία δουλειά του Ρόμαν Πολάνσκι με το “Θεό της Σφαγής” του και ήδη ετοιμάζει την επόμενη διασκευή θεατρικού έργου, επιμένοντας στην κωμωδία, με το “Venus in Fur” του αμερικανού Ντέιβιντ Ιβς. Η ταινία θα γυριστεί στα γαλλικά, με πρωταγωνιστές τη σύζυγο του Πολάνσκι Εμανουέλ Σενιέ και έναν από τους πιο ανερχόμενους γάλλους ηθοποιούς, Λουί Γκαρέλ.

Μιλάμε για μια μαύρη κωμωδία, με το πλήθος των πρωταγωνιστών να μικραίνει ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη φορά και να περιορίζεται στους δύο (στους δύο που μόλις αναφέρθηκαν), ενώ το γνώριμο πλέον σκηνικό των τεσσάρων τοίχων, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα φιλοξενήσει και αυτή την ιστορία. Εδώ το σενάριο στήνεται πάνω στις μαζοχιστικές τάσεις ενός σκηνοθέτη, ο οποίος κατά τη διαδικασία αναζήτησης της πρωταγωνίστριάς του, παραπονιέται για τη σωρεία ελαττωμάτων που παρατηρεί κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, μέχρι που στην τελευταία του ακρόαση ανακαλύπτει πως υπάρχει εκείνη η ηθοποιός που συγκεντρώνει όλα όσα εκείνος επικρίνει και απεχθάνεται.

Το ότι ο Πολάνσκι έλκεται από τέτοιου είδους περιπτώσεις σκηνοθετικών προκλήσεων πιστεύω πως είναι οφθαλμοφανές. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο παρολίγον 80άρης καλλιτέχνης δεν μπορεί να αδρανοποιηθεί ούτε δευτερόλεπτο. Ήδη ετοιμάζει την ιστορία του Άλφρεντ Ντρέιφους “D” για το 2014, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της συγγραφής του σεναρίου. O ίδιος δηλώνει: “Έψαχνα πολύ καιρό την ευκαιρία να κάνω μια ταινία στα γαλλικά με την Εμανουέλ. Διαβάζοντας το “Venus In Fur” συνειδητοποίησα ότι η στιγμή αυτή έφτασε. Είχα τόσο μεγάλη επιθυμία να γυρίσω αυτή τη λαμπρή μαύρη κωμωδία σε ταινία, που αποφάσισα να τη χωρέσω πριν το “D”, του οποίου το σενάριο και η προ-παραγωγή θα διαρκέσουν μερικούς μήνες ακόμα”.

Εκτός απ’ τη σκηνοθεσία, ο Πολάνσκι θα βάλει το χεράκι του και στη διασκευή του σεναρίου, ενώ η ταινία θα αρχίσει γυρίσματα το Νοέμβριο στο Παρίσι, σε μια ανεξάρτητη παραγωγή. Μέτα από την παρόμοια εμπειρία του “Carnage” και όχι μόνο, μπορώ να πω πως έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις εμπνεύσεις του. Παρακάτω μπορείς να πάρεις και μια γεύση από το θεατρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ