«Η Μελίνα ήταν ατάλαντη, εκτός απ’ όταν έπαιζε τον εαυτό της στη Στέλλα»

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

“Θεός φυλάξοι, η Μελίνα φίλη μου; Εγώ ατάλαντο άνθρωπο; Eκτός από όταν έπαιζε τον εαυτό της στη Στέλλα. Τίποτα άλλο δεν μπορούσε να κάνει. Την έχω δει σε μονολόγους στη Μήδεια και σ’ αυτά, να γελάνε και οι κότες!”

Αυτά είπε μεταξύ άλλων η Ροζίτα Σώκου σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “JOY”. H γνωστή κινηματογραφική και τηλεοπτική κριτικός υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους στην Ελλάδα και η γνώμη της έχει μέχρι και σήμερα μεγάλη βαρύτητα. Ίσως γι’αυτό το λόγο, κανείς δε περίμενε να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο για μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς, τη Μελίνα Μερκούρη.

Η Ρωζίτα Σώκου σε απάντηση στην ερώτηση αν ήταν φίλες με τη Μερκούρη, σχεδόν θίχτηκε και μίλησε με τα χειρότερα λόγια για το υποκριτικό της ταλέντο. Όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά επιτέθηκε και στην ίδια τη προσωπικότητα της ηθοποιού που σημάδεψε με την ερμηνεία της τη “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη.

“Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες μια φωτογραφία της Τζάκι Κένεντι η οποία είχε πάει στην Ισπανία και είχε χορέψει έναν ισπανικό χορό μετά το θάνατο του άντρα της. Και λέει η Μελίνα: Κοίτα τι ηλίθια γυναίκα. Να ΄χεις τη τύχη να σου σκοτώσουν τον άντρα σου κι αντί να βάλεις τα πέπλα και τις μαύρες τις πλερέζες και να βγαίνεις στη τηλεόραση και να ζητάς δικαιοσύνη για να γίνεις εσύ σταρ, κάθεται το ζώον και χορεύει. Η νοοτροπία αυτής της γυναίκας ήταν ανατριχιαστική».

Όταν βέβαια ρωτήθηκε για το άλλο μεγάλο αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ροζίτα Σώκου μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Δήλωσε πως την θαύμαζε πολύ, αλλά δυστυχώς την “έφαγε” η αγάπη της για το κοινό που την είχε αιχμαλωτίσει σε μια συγκεκριμένη εικόνα.

Δες παρακάτω το απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ροζίτα Σώκου (μετά το έκτο λεπτό, εκτός κι αν ενδιαφέρεσαι για συμβουλές σε μαγειρική!)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ