Ο Russell Crowe παρενοχλεί τον…Πάπα

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

noah1Ο  Russell Crowe, ως γνωστόν, ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει στην βιβλική περιπέτεια του  Darren Aronofsky, Νώε. Η προετοιμασία της ταινίας συνάντησε αρκετές τρικυμίες, αντιδράσεις, μέχρι και αλλαγές ώσπου ο  Aronofsky να πατήσει πόδι απέναντι στην εταιρία παραγωγής και το θρησκόληπτο αμερικάνικο κοινό και να ολοκληρώσει την υπερπαραγωγή του, όπως αυτός ήθελε. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται.

Επειδή όμως το αίμα, νερό δε γίνεται και τα δολάρια είναι δολάρια είναι δολάρια, η πιθανή «θεία στήριξη» της ταινίας, θα σήμαινε θεϊκά εισιτήρια. Και ποιος καλύτερος για να δώσει μια τέτοια, θεία ευλογία από τον Πάπα! Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Αυστραλός ηθοποιός και ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια να πάρει η ταινία την ευλογία του Πάπα. Όχι και τόσο αντιθρησκευτική τελικά.

Ο Crowe ζήτησε από τον Ποντίφικα να δει την ταινία, προγραμματίζοντας μάλιστα μέχρι και μια ιδιωτική προβολή για αυτόν. Δημοσιοποίησε την πρόσκληση μέσω του Twitter και τον κάλεσε να δώσει την ευλογία του στην ταινία ή να συναντηθεί μαζί του. Το Βατικανό απάντησε αρνητικά στην ειδική πρόσκληση απορρίπτοντας την ιδέα να δει ο Πάπας την ταινία. Όμως προσκάλεσε τον πρωταγωνιστή και τον σκηνοθέτη στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου λέγεται ότι  είχαν μια σύντομη συνάντηση με τον Πάπα.

Pope Francis Attends His Weekly Audience at St Peters Square

Ο κινηματογραφικός Νώε δεν έχασε την ευκαιρία και ξεκίνησε μια νέα σειρά twits όπου διαφημίζει την νεοαποκτημένη αγάπη για την ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Μάλιστα σε κάθε ένα από αυτά κάνει tag τον Πάπα, ελπίζοντας σε μια απάντηση που προφανώς θα γεμίσει τα ταμεία. CroweTweet1Ο Πάπας μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει…

θυμηθείτε το τρέιλερ


Noah Official Trailer (HD) Russell Crowe, Emma… από reelgr

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ