Ο Ράσελ Κρόου ως πιστολέρο του Μαύρου Πύργου;

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Σιγά σιγά το project-μαμούθ που ακούει στο όνομα Μαύρος Πύργος (The Dark Tower) παίρνει σάρκα και οστά. Από τις συζητήσεις, τις διαφωνίες και τα πισωγυρίσματα, φτάσαμε επιτέλους στο σημείο που μπορούμε να μιλάμε για ένα πολύ πολύ βασικό κορμό, με σεναριογράφο, σκηνοθέτη και το πρώτο μεγάλο όνομα στο καστ (αν δεν αλλάξει πάλι). Ναι πριν από λίγους μήνες, όταν είχε πρωτοακουστεί η επανεκκίνηση της κολοσσιαίας αυτής προσπάθειας μεταφοράς της σειράς βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και ο Ρον Χάουαρντ ήταν τα πρώτα ονόματα που συνδέθηκαν με αυτή. Σήμερα, δύο βδομάδες πριν την προθεσμία που θα δώσει το πράσινο φως για το πρώτο σκέλος της παραγωγής, ο Μπαρδέμ μάλλον αποτελεί παρελθόν και ένα νέο μεγάλο όνομα προσαρτάται (ίσως και πάλι προσωρινά) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Υπέροχος Άνθρωπος και Μονομάχος Ράσελ Κρόου πιθανότατα θα αποτελέσει τον πιστολέρο του Κινγκ, τον άνθρωπο που περιπλανιέται στον φανταστικό κόσμο του συγγραφέα και ψάχνει το δρόμο για το Μαύρο Πύργο, παλεύοντας για τη σωτηρία του πολιτισμού. Τη δύσκολη δουλειά της προσαρμογής του σεναρίου για την πρώτη φάση του project, έχει αναλάβει ο πολύπειρος Ακίβα Γκόλντσμαν των “Κώδικα Ντα Βίντσι”, “Ένας Υπέροχος Άνθρωπος” και “Cinderella Man”, ενώ Ρον Χάουαρντ και Μπράϊαν Γκρέϊζερ δεν έφυγαν ποτέ απ’ το προσκήνιο και συνεχίζουν -εκτός απροόπτου- να βρίσκονται στις θέσεις του σκηνοθέτη και του παραγωγού αντίστοιχα.

Τώρα αν ισχύσει το αρχικό πλάνο με τις 3 ταινίες και τις 2 τηλεοπτικές σειρές περιορισμένων επεισοδίων ως γέφυρες μεταξύ των ταινιών, ακούγεται ως πολύ πιθανό σενάριο το όνομα του HBO, ως αυτό που θα αναλάβει την παραγωγή των σειρών. Πολύ θα χαρούμε φυσικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο, αφού το κανάλι αποτελεί από μόνο του εγγύηση σε ό,τι αφορά μεγάλα και risky ανοίγματα, με το “Game of Thrones” να αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη. Κοντός ψαλμός αλληλούια και οι δύο βδομάδες θα περάσουν πολύ γρήγορα, οπότε και θα γνωρίζουμε περισσότερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Ράσελ Κρόου πάντως με ένα πολύ busy πρόγραμμα για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια επανέρχεται στους εμβληματικούς ρόλους που τον είχαμε συνηθίσει. Μην ξεχνάτε ότι ακολουθούν χαρακτήρες όπως ο Ιαβέρης των Αθλίων, ο Τζορ-Ελ του Σούπερμαν και φυσικά ο Νώε της Παλαιάς Διαθήκης. Μείνετε συντονισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ