Η γνωστή Βασίλισσα του Χιονιού αναβιώνει στη Ρωσία! Δες το trailer

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο παραμύθι του Hans Christian Andersen έχει κυκλοφορήσει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και με πάμπολλες παραλλαγές, από διάφορες χώρες. Η έμπνευση φαίνεται πως δε σταματάει για τη δημοφιλή ιστορία, με τη Ρωσία να παίρνει τη σκυτάλη και να παρουσιάζει ένα project που λίγα έχει να ζηλέψει από τις κολοσσούς στο είδος τους Pixar και Dreamworks.

Αυτό το χειμώνα λοιπόν, θα δούμε μία αρκετά άσχημη version της κακιάς βασίλισσας, με υποτακτικό της ένα troll, ένα πειρατικό καράβι στην παγωμένη τούνδρα και τη Gerda να προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της (αυτή τη φορά) Kai. Για όσους δε γνωρίζουν, ο κορμός της ιστορίας είναι η αιχμαλώτιση ενός νεαρού αγοριού, του Kai από την κακιά βασίλισσα του Χιονιού, η οποία του κάνει μάγια και τον φυλακίζει για πάντα στο παλάτι της, στον μακρινό, παγωμένο Βορρά.

Τη σκηνοθεσία του animation έχουν αναλάβει από κοινού οι Maksim Sveshnikov and Vlad Barbe, ενώ τη συμπαραγωγή και διανομή της ταινίας έχει αναλάβει ο Ρώσος σκηνοθέτης και παραγωγός Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter).

Το trailer προμηνύει μια πολύ δυνατή δουλειά, με έμφαση στη λεπτομέρεια, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, πλούσια έκφραση, αλλά και αρκετές κλισέ ατάκες και αντιδράσεις. Αν θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι χαρακτηριστικό της καταγωγής της, αυτό περιορίζεται στα ρούχα των χαρακτήρων και ίσως στους πιο ζωντανούς χρωματισμούς της.

Το soundtrack (αγγλικό και ρωσικό) του “Snezhnaya Koroleva” (aka “The Snow Queen”) έχει αναλάβει ο υποψήφιος συνθέτης για Emmy Mark Willot, με τις συμμετοχές του λετονικού συγκροτήματος Prata Vetra (aka Brainstorm) και της ρωσίδας τραγουδίστριας Nyusha.

Η εταιρία παραγωγής Wizart Animation έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ταινίας στην έκθεση ανεξάρτητων ταινιών της Santa Monica, για την 1η Νοεμβρίου 2012, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Ρωσία έχει προγραμματιστεί για την τελευταία μέρα της φετινής χρονιάς, την 31η Δεκεμβρίου 2012. Φυσικά, θα κυκλοφορήσει και σε 3D.

<p style=»text-align: justify;»>

</p>

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*