Ο Sam Mendes προεδρος στο 73o Φεστιβαλ Βενετιας

Υπεύθυνος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτέμβρη, στρέφει τα φώτα πάνω του ήδη ανακοινώνοντας ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής το σημαντικό Βρετανό σκηνοθέτη Sam Mendes. Υπεύθυνος για την επιτυχία των τελευταίων ταινιών Bond, όπως το «Spectre», και πασίγνωστος για το υπέροχο «American Beauty», ο Mendes είναι ένας από τους καλύτερους Βρετανούς κινηματογραφιστές των τελευταίων ετών.

Έτσι επιλέχθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Alberto Barbera να προεδρεύσει της επιτροπής που μεταξύ άλλων θα είναι υπεύθυνη για την απονομή της Χρυσής Άρκτου για την καλύτερη ταινία. Ο ίδιος ο Mendes ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο ν’ αναλαμβάνει μια τέτοια θέση, ενώ εκμυστηρεύτηκε πως η αγαπημένη του ανάμνηση από φεστιβάλ ήταν όταν έγινε στη Βενετία η πρεμιέρα της ταινίας του «Road To Perdition» το 2002.

Σίγουρα το στυλ του σκηνοθέτη δεν επιτρέπει να γίνουν προβλέψεις, καθώς όλα μπορούν πραγματικά να βραβευθούν. Μένει να φανεί αν θα επαληθευτεί ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ, που θέλει τα βραβεία να πηγαίνουν στις πιο τολμηρές και αφανείς ταινίες.

Ως τότε, μπορείτε να επιστρέψετε στην περσινή διοργάνωση διαβάζοντας την ανταπόκριση του Reel στη Βενετία.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*