Sam Raimi και Fede Alvarez μια κινηματογραφική εξίσωση με αποτέλεσμα το «A Man In the Dark»

...

Γράφει ο Χριστόφορος Αντωνόπουλος

fede-alvarez-evil-deadΌπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα περάσει πολύς καιρός ακόμα μέχρι να δούμε για ακόμα μια φορά ένα «Evil Dead», κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Fede Alvarez, υπεύθυνου του reboot της-πιο cult πεθαίνεις-σειράς ταινιών τρόμου.  Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το κινηματογραφικό αυτό κόσμημα του horror genre, αλλά με το φόβο αυτό το μικρό-στο μάτι-νέο για την νέα συνεργασία μεταξύ Raimi-Alvarez να μετατραπεί σε ένα ακόμα αφιέρωμα για το Καταραμένο Άσμα , είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε ακριβώς εδώ μια τελεία.

Με τον Fede Alvarez ως άξιο διάδοχο του θρόνου της κινηματογραφικής δυναστείας τρόμου του Sam Raimi, γράφοντας μόλις τον περασμένο χρόνο, παρέα με τον Rodo Sayagues, το σενάριο του τελευταίου Evil Dead, συγκεντρώνοντας στο  στο παγκόσμιο box-office περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, η νέα αυτή τριανδρία του τρόμου συνωμοτεί για δεύτερη συνεχή φορά μέσα από τις σκιές, πάντα προς τέρψη του θεατή.

Η συντακτική ομάδα του The Hollywood Reporter κάνει λόγο για την δεύτερη, κατά σειρά, συνεργασία μεταξύ των προαναφερθέντων ανδρών και την τελευταία τους τρομακτική δημιουργία με τίτλο «A Man in the Dark».  Ο Alvarez κρατά και πάλι το σκηνοθετικό σκήπτρο, ο Sam Raimi με την βοήθεια του Robert G. Tapert-παράγωγου του πρωτότυπου φιλμ του 1981-αναλαμβάνει ξανά την ευθύνη της παραγωγής, ενώ ο Rodo Sayagues θα αφήσει ξανά ελεύθερη την φαντασία του, χαρίζοντας μας το σενάριο του φιλμ.  Οι House. J.R. Young, Nathan Kahane και Joe Drake θα εκτελέσουν καθήκοντα executive producers, ενώ το όλο project θα έχει την προσεκτική επιμέλεια του Erin Westerman. Το αμερικανικό πρακτορείο William Morris Endeavor (WME) θα είναι υπεύθυνο της προώθησης του φιλμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα υπό την καθοδήγηση της ανεξάρτητης εταιρίας παραγωγής Good Universe, με το cast του φιλμ να παραμένει μέχρι στιγμής ένα μυστήριο.

Η ιστορία  επικεντρώνεται στην μικρή, εφηβική συμμοριούλα τριών ταλαντούχων νέων, με εξειδίκευση στις άρτια εκτελεσμένες ληστείες ευκατάστατων και απομονωμένων σπιτιών.  Με την κάθε μικρή τους επιχείρηση να φαίνεται πλέον όλο και πιο εύκολη, η ιστορία θα πάρει μια απρόσμενη τροπή για τους νεαρούς φίλους, όταν-για κακό δικό τους-σαν τελευταία τους δουλειά βάλουν στο στόχαστρο το σπίτι ενός τυφλού και ανήμπορου, φαινομενικά, άνδρα. Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται, αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι πως στην πραγματικότητα το ανήμπορο, τελευταίο θύμα τους, είναι ο απόλυτος ψυχοπαθής αποτελώντας μάλιστα σημείο αναφοράς του είδους και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Fede Alvarez να μας χαρίσει ένα ακόμα αιμοσταγές οφθαλμόλουτρο.

Αν και σαν σταθεροί fan του Evil Dead και του Sam Raimi, θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία της απόλαυσης ενός sequel, παρόλα αυτά το «A Man in The Dark» δεν μπορεί παρά να μας φαίνεται μια ενδιαφέρουσα υπόθεση.  Με τις πληροφορίες σχετικά με το πρωταγωνιστικό cast, αλλά και κάποιας πιθανής εξόδου της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες να βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, η αναμονή για περισσότερα νέα είναι και η μοναδική μας επιλογή.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ