Η Sam Taylor-Johnson στο «τιμόνι» του 50 Shades of Grey

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Η φρενίτιδα γύρω από το best-seller φαινόμενο του 2011, 50 Shades of Grey δε θα μπορούσε να μην παρασύρει στο διάβα της συζητήσεις για ταινία, όπως και έγινε φυσικά. Η Universal απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων της E.L.James και επόμενο ήταν να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανεύρεση σκηνοθέτη για τη μεγάλη αυτή παραγωγή.

Η θέση ήταν αρκετά «καυτή» και ακούστηκαν ονόματα όπως του Joe Wright(Atonement, Pride and Prejudice) και του δις προτεινόμενου για όσκαρ Gus Van Sant(Milk, Good Will Hunting), αλλά τα στούντιο έκαναν την έκπληξη και ανακοίνωσαν το όνομα της Sam Taylor-Johnson. Η βρετανίδα αποτελεί μία ανορθόδοξη επιλογή, έχοντας μόλις μία ταινία στο ενεργητικό της(το καλό Nowhere Boy του 2009, κερδίζοντας και 2 υποψηφιότητες για BAFTA) και θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τη συμπατριώτισσα της Kelly Marcel που υπογράφει το σενάριο. Οι παραγωγοί δήλωσαν σχετικά με την επιλογή της 46χρονης πως «η ικανότητα της να παρουσιάζει δυνατά συναισθήματα όπως το πάθος και ο έρωτας, είναι κάτι απαραίτητο για την ταινία αυτή».

Η ιστορία αφορά έναν 27χρονο δισεκατομμυριούχο ονόματι Christian Grey και τη σχέση του με μία φοιτήτρια, την Anastacia Steele, ενώ οι γνώμες γύρω από το στόρι των βιβλίων διίστανται με πολλούς να μη διστάζουν να το χαρακτηρίζουν «ως σοφτ γυναικείο πορνό». Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως κατέχει το ρεκόρ ταχύτερων πωλήσεων στην ιστορία, ξεπερνώντας τη σειρά Χάρι Πότερ.

Θα μπορέσει να τα καταφέρει η «άβγαλτη» Taylor-Johnson σε μία τόσο μεγάλη παραγωγή; Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως το υλικό δε βοηθάει ιδιαίτερα…

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*