Υπερπαραγωγή 13 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Σκανδιναβία!

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Τι κι αν οι καιροί είναι χαλεποί για τη Γηραιά Ήπειρο, οι Σκανδιναβοί, που είναι κατάτι καλύτερα οικονομικά από την υπόλοιπη Ευρώπη, καταστρώνουν μεγαλεπίβολα κινηματογραφικά σχέδια. Όπως έγινε γνωστό λοιπόν Νορβηγία και Δανία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια υπερπαραγωγή που θα κοστίσει πάνω – κάτω 13 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά στην κινηματογραφική μεταφορά του The Long Ships, νουμερο 1 best seller στις χώρες του Βορρά ήδη από τότε που εκδόθηκε, το 1941.

Πρόκειται για το θρυλικό ταξίδι του Red, ενός viking του 10ου αιώνα, το οποίο άλλαξε τον ρου της ιστορίας στη Σκανδιναβία μια για πάντα. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες και εκδόθηκε σε δύο μέρη, το 1941 και το 1945 αντίστοιχα. Από τότε, ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος του Βορρά το είχε βάλει στο στόχαστρο για μια μεταφορά στις σκοτεινές αίθουσες, καθώς μέχρι ακόμα και το 2011 είχε ανακοινωθεί η κινηματογραφική παραγωγή, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Τελικά, στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, η εκ Δανίας εταιρεία παραγωγής Zentropa ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Nordisk Film, να συγχρηματοδοτήσουν την παραγωγή που τόσο περιμένουν οι φανς του Σουηδού συγγραφέα  Frans G. Bengtsson.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ