Έτοιμος για δράμα εποχής ο Matthias Schoenaerts;

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Το άστρο του Βέλγου ηθοποιού, Matthias Schoenaerts, φαίνεται πως έχει αρχίσει για τα καλά να λάμπει, αφού παρά το γεγονός οτι ήδη από τις αρχές του 2000 είχε ξεκινήσει τα πρώτα, δειλά βήματα σε μικρού μήκους-κυρίως-ταινιάκια, ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο περσινό «Bullhead» (υποψήφιο για Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης), ήταν αυτός που έστρεψε τελικά τη προσοχή του κοινού και των σκηνοθετών πάνω του.  Η ερμηνεία του ως ογκώδες farmer boy που αντιμετωπίζει μια ζωή ολόκληρη πρόβλημα με τον εαυτό του, έπειτα από ένα φριχτό συμβάν που συνέβη στη παιδική του ηλικία, αποτέλεσε μια από τις καλύτερες της χρονιάς που μας πέρασε και δικαιλογημένα ο επόμενός του ρόλος, ήρθε από τον Γάλλο σκηνοθέτη Jacques Audiard, στο μελοδραματικό «Rust and Bone», το οποίο έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις όπου κι αν έχει προβληθεί (οπώς και εδώ, στις δικές μας, Νύχτες Πρεμιέρας).  Μαζί με τη Marion Cotillard, o Schoenaerts δίνει μια βαθιά ανθρώπινη ερμηνεία και αποδεικνύει οτι μπορεί να αποτελέσει έναν ηθοποιό ευρείας, υποκριτικής γκάμας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη UK Daily Mail, ο Βέλγος ηθοποιός, βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων, σχετικά με την ανάληψη του κεντρικού ρόλου στο δράμα εποχής, «Suite Francaise», εκεί οπού πιθανότατα θα τον δούμε με παρτενέρ, την εύθραυστη και πάντα επιλεκτική, Michelle Williams.

Η ιστορία βασίζεται στην ομώνυμη νουβελική σειρά (απαρτίζεται από πέντε βιβλία) της Γαλλίδος συγγραφέως, Irene Nemirovsky, και πραγματεύεται την ερωτική επιθυμία που γεννάται σε μια γυναίκα (Williams), για έναν Γερμανό αξιωματικό (Schoenaerts), την εποχή της γερμανοκρατούμενης Γαλλίας.

Το extra αλατοπίπερο της υπόθεσης είναι βέβαια και η φημολογούμενη συμμετοχή της Kristin Scott Thomas, η οποία θα υποδύεται την πεθερά της Williams, στο σπίτι της οποίας ζει ο Γερμανός αξιωματικός.

Αν και μέχρι τώρα οι συζητήσεις συνεχίζονται, αφού κανείς δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα (μέχρι τουλάχιστον να οριοθετηθεί το πρόγραμμα), κάτι μας λέει οτι ο Schoenaerts, θα είναι η ιδανική επιλογή.  Όταν μάλιστα πίσω από τη κάμερα κάτσει ο Saul Dibb, ο οποίος φαίνεται να το’χει σε ταινίες εποχής (βλ. «The Duchess»), τότε τα πράγματα δείχνουν σίγουρα ελπιδοφόρα.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ