Η sci fi έκπληξη του… Edge of Tomorrow

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης


edge-of-tomorrow-poster
Μετά το υποτιμημένο Oblivion (2013) ο Tom Cruise επιστρέφει με μία ακόμη ταινία επιστημονικής φαντασίας, δυστοπικού μέλλοντος και εξωγήινης εισβολής. Εδώ όμως, σε αντίθεση με την εσωτερικότητα και την μετρημένη στα δάχτυλα δράση του  Oblivion οι εξωγήινοι είναι φονικοί, τρομακτικοί και …τον σκοτώνουν ξανά και ξανά.

Στο Edge of Tomorrow, ο ανίδεος από πόλεμο Bill Cage(Tom Cruise) πετιέται σε μια αποστολή αυτοκτονίας, καθώς οι εξωγήινοι μας κατατροπώνουν. Όπως μας εξιστορείται ο ίδιος, αυτό του συμβαίνει κάθε μέρα και πεθαίνει ξανά και ξανά καθώς έχει παγιδευτεί σε μια παρανοϊκή χρονική επανάληψη, τύπου Μέρα της Μαρμότας. Ανακαλύπτοντας ότι δεν είναι ο μόνος σε αυτή την κατάσταση, θα βοηθηθεί από μια εντυπωσιακά kick ass, Emily Blunt, σε ένα ρόλο που δεν την έχουμε ξαναδεί και μάλλον της πάει. Από εκεί και πέρα η δράση δεν φαίνεται να σταματά.

Αν και ο  Cruise τελευταία μετρά πολλές κακές ή έστω μέτριες επιλογές, η σκηνοθεσία του Doug Limanμ του καταιγιστικού The Bourne Identity (2002) αποτελεί καλό οιωνό και το τρέιλερ είναι απο αυτά που σε κάνουν να περιμένεις μια ταινία που θα εκπλήξει θετικά τον Ιούνιο του 2014 που θα προβληθεί. Δείτε το τρέιλερ

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ