Σε Ξένα Παπούτσια – The Cobbler (2014)

Μια φαινομενικά ενδιαφέρουσα, αλλά εν τέλει ανούσια ιστορία

 ★★☆☆☆ 

Σκηνοθεσία: Thomas McCarthy
Σενάριο: Thomas McCarthy, Paul Sado
Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Steve Buscemi, Dustin Hoffman
Διάρκεια: 99
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Tanweer

The_Cobbler-802005100-large“The Cobbler” (Σε Ξένα Παπούτσια), τιτλοφορείται η νέα ταινία του Adam Sandler, με τον ηθοποιό να ενσαρκώνει αυτή τη φορά έναν υποδηματοποιό τέταρτης γενιάς που ανακαλύπτει μια «μαγική» ραπτομηχανή στο υπόγειο του πατέρα του, η οποία του επιτρέπει να παίρνει τη μορφή όποιου θέλει και να μπαίνει στη ζωή του απλά φορώντας τα παπούτσια του.

Η αλήθεια είναι ότι το “The Cobbler”, προσπαθεί μάταια να μοιάσει με το αξιολάτρευτο “Big” του Tom Hanks, το “Trading Places”, ή ακόμα και με το “13 Going on 30”, προσπαθώντας να θυμίσει στο κοινό του την άλλοτε τρυφερή και εφηβική γοητεία πάνω στην οποία στήριξε ο Sandler την καριέρα του, προσπαθώντας για πολλοστή φορά να περπατήσει ένα κάποιο δρόμο αυτογνωσίας και διερεύνησης για την σημασία της οικογένειας.

Ωστόσο πέρα από το φιλότιμο της προσπάθειας, το νέο αυτό φιλμ αποτελεί ταυτόχρονα και τρανή απόδειξη ότι ακόμα και οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι καλλιτέχνες μπορούν να πάρουν την «κάτω βόλτα», πραγματοποιώντας μοναχά μια λανθασμένη επιλογή. Ο Tom McCarthy, τον οποίο γνωρίσαμε από την συγγραφική μα και σκηνοθετική του δουλειά μέσα από τα περίφημα “The Station Agent”, “The Visitor” Καθώς και το εξαιρετικό “Win Win”, καταφέρνει και μας εκπλήσσει αρνητικά αφού το “The Cobbler” το τέταρτο κατά σειρά φιλμ του, δεν αποτελεί μονάχα την «ασθενέστερη» δουλειά του, μα πολύ περισσότερο ένα φιλμ το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει με ακραίο τρόπο από τις προαναφερθείσες προηγούμενες δουλειές του.

Τον Adam Sandler πλαισιώνει ωστόσο μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών αφού οι Steve Buscemi, Dustin Hoffman είναι μόνο μερικά από τα ονόματα τα οποία με ένα γρήγορο «πέρασμα» προσπαθούν να αυξήσουν την αξία του φιλμ.

Το “The Cobbler” σε συνδυασμό με το «άχρωμο» χιούμορ του και όλα αυτά τα στοιχειά που διαχρονικά αποτελούν πλέον μέρος ενός μέτριου φιλμ, μας παραδίδει μια φαινομενικά ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία εν τέλει είναι απλά ανούσια. Μέσα από την εφηβική της αφέλεια όμως, καταφέρνει και περνά το δικό της μήνυμα , χωρίς ωστόσο να μπορεί να δεχτεί με τον τρόπο τον οποίο είναι χτισμένη την παραμικρή «επιδιόρθωση» ακόμα και από την μαγική ραπτομηχανή της ταινίας.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ