8ο SFF-rated Athens: Ανασκόπηση δεύτερης και τρίτης ημέρας

...

Γράφει ο  Παναγιώτης Μήτσικας

Το reel.gr, όπως σας ενημερώσαμε, παρευρίσκεται στο 8ο SFF-rated Athens, το φεστιβάλ ταινιών του φανταστικού και έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένο από τη διοργάνωση, αλλά και την ποιότητα των ταινιών. Παρακάτω, ακολουθεί μία ανασκόπηση της 2ης και 3ης ημέρας, οι ταινίες που παρακολουθήσαμε και η γνώμη μας πάνω σε αυτές.

Space Milkshake(Η Γρανίτα του Διαστήματος): Θα είμαι ειλικρινής. Πηγαίνοντας προς την αίθουσα για να παρακολουθήσω αυτή την ταινία, είχα από μηδαμινές έως ελάχιστες προσδοκίες. Κάτι το αρκετά κακό trailer, κάτι η υπόθεση, το καστ που ήταν γνωστό κυρίως από τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και ο τίτλος, με προϊδέαζε για ένα σχετικά κακό αποτέλεσμα. Παρ’όλα αυτά, η ταινία αποδείχτηκε αρκετά διασκεδαστική, έβγαλε γέλιο, ενώ η φωνή του γνωστού και μη εξαιρετέου Τζορτζ Τακέι ( Ο Sulu στο Star Trek) και τα σχεδόν αστεία ειδικά εφέ προσέδωσαν έναν cult χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Μπίλι Μπόιντ( ο Πίπιν στο Lord Of The Rings) που είναι πραγματικά αγνώριστος.

Pig: Η συγκεκριμένη ταινία δε συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, είναι μέρος των προβολών που ξεχώρισαν από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Δικαίως. Το Pig, είναι ένα εξαιρετικά προσεγμένο φιλμ, με καλές ερμηνείες και πολύ ενδιαφέρουσα τροπή. Ένας άνδρας ξυπνάει στη μέση της ερήμου, με μία κουκούλα στο κεφάλι του και τα χέρια δεμμένα πίσω από την πλάτη. Περιπλανάται στην έρημο για κάποιες ώρες και με τον θάνατο στο κατώφλι διασώζεται από μία χωρισμένη γυναίκα με τον μικρό γιο της. Δε γνωρίζει το παραμικρό για το ποιος είναι, με το μόνο στοιχείο που έχει στα χέρια του να είναι ένα χαρτί με το όνομα Μάνι Έλντερ. Έτσι, αποφασίζει να αναζητήσει την ταυτότητα του στο κοντινό Λος Άντζελες.

Astronaut: The Last Push: Άλλη μία ταινία του διαγωνιστικού τμήματος. Μία πολύ φιλόδοξη διαστημική αποστολή στον πλανήτη Δία, δυσκολεύει ιδιαίτερα όταν ένα τραγικό ατύχημα αναγκάζει τον αστροναύτη Μάικλ Φορεστ να πραγματοποιήσει το τρίχρονο ταξίδι της επιστροφής προς τη Γη μόνος του. Μία πολύ ρεαλιστική ταινία, στο δρόμο που χάραξε το Moon, με τον Κάρι Πέιτον να δίνει μία δυνατή ερμηνεία στο ρόλο του πρωταγωνιστή και τη συμμετοχή του γυρολόγου των sci-fi Λανς Χένρικσεν( Terminator, Άλιενς).

Στις ταινίες μικρού μήκους, μέχρι στιγμής έχουμε ξεχωρίσει το ελληνικό Evergreen της Ιφιγένειας Κοτσώνη που ασχολείται με τις φυλές στην αρχαιότητα και το ισπανικό Sub που καταπιάνεται με το ζήτημα της μετανάστευσης μέσα από το πρωτότυπο πρίσμα του υποτιτλισμού. Επιπλέον, το εσθονικό Το Ατρόμητο Σαπούνι, το οποίο βρίθει πρωτοτυπίας, έχοντας ως κεντρικό θέμα την αέναη μάχη μεταξύ της βρωμιάς και της καθαριότητας.

Εν γένει, πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο φεστιβάλ, στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε το χρόνο σας και να απορροφηθείτε στον μαγικό κόσμο του φανταστικού.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ