8ο SFF-rated Athens: Ανασκόπηση τέταρτης και πέμπτης ημέρας

...

Γράφει ο  Παναγιώτης Μήτσικας

Το 8ο SFF-rated Athens είναι ήδη καθ’οδόν και οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Οι πρώτες μέρες ήταν ιδιαίτερα υποσχόμενες και παρουσίασαν τρομερό ενδιαφέρον σε μεγάλου αλλά και μικρού μήκους ταινίες, όπως σας αναφέραμε και στην πρώτη μας ανασκόπηση. Το προηγούμενο διήμερο απαρτίστηκε κυρίως απο ταινίες μικρού μήκους, που πραγματικά εντυπωσίασαν με την ποιότητα τους και τη σεναριακή τους ιδέα, ενώ επιπλέον είχαμε και την special avant premiere του φεστιβάλ, το γαλλικό Dead Shadows.

Dead Shadows: Από την πρώτη στιγμή της έναρξης του φεστιβάλ, μας είχε καταβάλλει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανυπομονησίας για το Dead Shadows. Σίγουρα συνετέλεσε σ’αυτό και το γεγονός ότι πριν από κάθε προβολή ταινίας το trailer έκανε την εμφάνιση του. Η υπόθεση αφορά τον Κρις, ένα νεαρό που οι γονείς του πέθαναν με φρικτό τρόπο 11 χρόνια πριν, την ίδια μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Χάλεϊ. Τώρα, άλλος ένας κομήτης αναμένεται να περάσει από τη Γη και η ανησυχία είναι έκδηλη στα πρόσωπα των περισσότερων ανθρώπων. Η γειτόνισσα του Κρις, η Κλερ, τον καλεί σε ένα πάρτι με θέμα το τέλος του κόσμου. Κάπου εκεί αρχίζουν όλα.

Ο David Cholewa, γύρισε μία ταινία τρόμου με γρήγορους ρυθμούς και αρκετές δόσεις δράσης, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ανερχόμενο Γάλλο Fabian Wolfrom και αντλώντας έμπνευση από τον φανταστικό κόσμο του H.P. Lovecraft και τα σκίτσα του Sarpieri(δημιουργός του Druuna). Η διάρκεια είναι μικρή, το τέλος κάπως απότομο, αλλά σε γενικές γραμμές η ταινία είναι αρκετά ικανοποιητική και δεν απογοητεύει τους οπαδούς του είδους.

Όσον αφορά τις ταινίες μικρού μήκους, ξεχωρίσαμε πολλές για την ιδιαίτερη πρωτοτυπία τους και την τεχνική τους αρτιότητα. Το Nostalgic Z έχει ως κεντρικό άξονα την ιδέα πως τα ζόμπι νιώθουν νοσταλγία για καθημερινά πράγματα που απολάμβαναν ως άνθρωποι, κάτι που εκμεταλλεύεται το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Το Sunset Day είναι μία πολύ ατμοσφαιρική ιστορία με στοιχεία film noir, για μία παγκόσμια οργάνωση που προσπαθεί να αποτρέψει το τέλος του κόσμου. Τέλος, το Shoot For The Moon, μας δείχνει μία διαφορετική εκδοχή για τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, παρουσιάζοντας το μέσα σε κινηματογρφικό στούντιο και υπό χιουμοριστικό πρίσμα.

 Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών του 8ου SFF-rated Athens

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ