Ο «Μεγαλύτερος Μαλάκας στον Κόσμο», δεν είναι τελικά και τόσο μαλάκας

Μια ανατρεπτική μικρού μήκους διαφήμιση

Ο Coleman F. Sweeney είναι ένας μαλάκας. Ένας από τους αμέτρητους που συναντάμε και ερχόμαστε σε επαφή, αναγκαστικά, σε καθημερινή βάση. Δεν σέβεται τίποτα, προσβάλει τους πάντες και δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει τίποτα από αυτά ιδιαίτερα, κυκλοφορώντας με την ροζ ρόμπα του ή ακόμη και μόνο με το εσώρουχό του. Προκαλεί απέχθεια και μόνο στο αντίκρισμα, μα το όλο σκηνικό ανατρέπεται στην μέση, περίπου, της μικρού μήκους ταινίας- διαφήμισης.

Ο Thomas Jane (The Punisher) καταφέρνει να τον φέρει στην ζωή, κάνοντας μας να τον μισούμε- σχεδόν αμέσως- ενώ η αφήγηση του Will Arnett (Arrested Development) απογειώνει αυτήν την μικρή ιστορία.

Η δημιουργοί, The Martin Agency, καταφέρνουν να συνθέσουν ένα σποτάκι που ξεχειλίζει καφρίλα, πλάκα και αντιπάθεια και, παρόλο που το γενικότερο κλίμα είναι ανάλαφρο- σε βαθμό παρωδίας-, το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει, περνά και αποθηκεύεται στο μυαλό του τηλεθεατή.

Τελικά, αν και η ταινία μοιάζει χιουμοριστική, στέλνει ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα: ακόμη και ο μεγαλύτερος «μαλάκας στον κόσμο» μπορεί να μετατραπεί σε μια ηρωική φιγούρα, (spoiler alert!) έστω και μετά θάνατον. Γι’ αυτό ας εξελιχθούμε και αναπτυχθούμε πνευματικά και ας χαρίσουμε ζωή, καθώς μέσα από αυτό θα συνεχίζει να ζει και ένα δικό μας κομμάτι- ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε την ταινία στο παρακάτω βίντεο:

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ