Οι Simpsons αποτίουν εντυπωσιακό φόρο τιμής στον Hayao Miyazaki!

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκηςthe simpsons miyazaki

Η σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons, δεν είναι απλά μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Αποτελεί πολλές φορές, εκτός από κριτή της κουλτούρας και του πολιτισμού των ΗΠΑ, την τηλεοπτική συνείδηση ενός ολόκληρου λαού με εντονότατες πολιτικές αναφορές. Είναι ίσως, ένα από τα σπουδαιότερα πολιτικοπολιτιστικά επιτεύγματα της τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, είναι βήμα αναφοράς και αναγνώρισης σπουδαίων καλλιτεχνών. Από τη σειρά έχουν περάσει άπειρα ονόματα γνωστών καλλιτεχνών και όχι μόνο, στα σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας της στην μικρή οθόνη. Θυμήσου τις αναφορές των The Simpsons σε ταινίες.

Όμως, οι δημιουργοί της σειράς, δεν επαναπαύονται, αλλά επιμένουν να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν νέα πράγματα, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή της σειράς. Η τελευταία απόπειρα αναμένεται στο κυριακάτικο επεισόδιο όπου οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό Hayao Miyazaki, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την απόσυρση του.

Ο Homer λοιπόν, μαζί με το κόσμο των κιτρινωπών ηρώων, θα μπει σε ένα σύμπαν αέρινο, όπως αυτά που ψυχανεμίζοταν ο Miyazaki και ο υπερτοφικός πρωταγωνιστής των Simpsons θα ταξιδέψει με τους αλαφροϊσκιωτους χαρακτήρες του  Miyazaki. Δείτε το υπέροχο promo του επόμενου επεισοδίου των The Simpsons

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ