Συνεργασία Γαλλικού και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr Την Παρασκευή 4 Απριλίου, υπεγράφη στο Παρίσι, μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), Προσύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία ενός...

gfccncΓράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, υπεγράφη στο Παρίσι, μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), Προσύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού υποστήριξης (διμερούς Ταμείου) συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας με χρονικό διάστημα λειτουργίας τριών ετών.

Το Προσύμφωνο υπεγράφη σαν εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και προστασίας των κινηματογραφικών ταλέντων. Το σκεπτικό βασίστηκε στο ότι οι διεθνείς συμπαραγωγές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενισχύουν τις δημιουργικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών και συνεισφέρουν στην καλύτερη διάδοση των έργων.

Το Ταμείο θα επιχορηγεί, κατόπιν επιλογής από κοινή επιτροπή, την υποστήριξη κινηματογραφικών συμπαραγωγών που θα πραγματοποιούνται από μία τουλάχιστον εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στη Γαλλία και από μία εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

Οι τελικές λεπτομέρειες της Συμφωνίας θα καθοριστούν εντός του επόμενου τριμήνου.

Η τελετή υπογραφής, έγινε στο πλαίσιο του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και διοργανώθηκε στo Παρίσι από την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας  της Γαλλίας, κ. Ορελί Φιλιπετί, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης, της Επιτρόπου Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ανδρούλας Βασιλείου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, όπως και άλλων Επιτρόπων της Ε.Ε.

Το Προσύμφωνο υπέγραψαν η κ. Φρεντερίκ Μπρεντίν, Γενική Διευθύντρια του CNC  και ο κ. Γρηγόρης Καραντινάκης Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέστη η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου.

Η υπογραφή του Προσυμφώνου είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας με Κέντρα Κινηματογράφου από το εξωτερικό που επιχειρεί το Ε.Κ.Κ.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ