Δείτε πως γυρίστηκε η slow motion σκηνή από το X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου Μέλλοντος

...

061_pb_0250_v0013_left-1128-1024x576-x-men-days-of-future-past-find-out-how-that-quicksilver-scene-was-filmedΓράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Στο Dvd/Blu-ray του X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου Μέλλοντος που έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα περαλαμβάνεται μια σκηνή που περιγράφει πως γυρίστηκε η σκηνή slow motion με τον Quicksilver.

Στη σκηνή αυτή, ο Evan Peters, ο οποίος υποδύεται τον Quicksilver, κλέβει την παράσταση από τους Hugh Jackman, Michael Fassebender και James McAvoy καθώς σώζει και τους τρεις από μια ομάδα αστυνομικών που προσπαθούν απότρέψουν την απόδραση του Magneto. Κι όλα αυτά με μουσική υπόκρουση το Time in a bottle του Jim Croce για να απόδώσει στη σκηνή το νόημα του χρόνου, σε συνδιάσμό με τη δεκαετία στην οποία εξελίσεται η ταινία.

Το αμερικάνικο περιοδικό Wired δημοσίευσε τη σκηνή που δείχνει τα γυρίσματα αυτής της ταχυτατης slow motion σκηνής. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ποια αντικέιμενα μέσα σε κάθε πλάνο είναι πραγματικά και ποια ψηφιακά καθώς και τον τρόπο που οι δημιουργοί πέτυχαν τα «ιλιγγιώδη» πλάνα που δείχνουν τον Quicksilver να ξεπερνάει το χρόνο. Υπέθυνη για αυτή τη σκηνή είνα η αυστραλέζικη εταιρία είδικών εφέ, Rising Sun Pictures που έχει δημιουργήσει εφέ για πάνω από 500 ταινίες μέχρι τώρα. Είναι σκηνές σαν κι αυτή που μας κάνουν να περιμένουμε ένα επόμενο sequel των X-Men με περισσότερη εμπλοκή του Quicksilver στην υπόθεση.

Διαβάστε την κριτική του X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου Μέλλοντος

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ