Τα πρώτα posters από το «Snowpiercer»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μια από τις ταινίες που θα κάνει πρεμιέρα φέτος στο φεστιβάλ των Καννών είναι και η ταινία “Snowpiercer”. Πρόκειται για την μεταφορά του graphic novel “Le Transperceneige” των Benjamin Legrand και Jacques Lob όπου και με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα όπως Octavia Spencer, Tilda Swinton, Ed Harris, Jamie Bell, John Hurt, Chris Evans και άλλους. Οι πρώτες αφίσες από την ταινία έχουν κυκλοφορήσει και, το μόνο σίγουρο, είναι ότι δύσκολα θα καταλάβεις μερικούς από τους ηθοποιούς που φωτογραφίζονται σε αυτές.

Πάρε παράδειγμα την Tilda Swinton η οποία στην αφίσα μοιάζει με γερασμένη φράου πριγκίπισσα Λέια η οποία φαίνεται πως έχει καταταχθεί στο τάγμα των SS. Ούτε ο Chris Evans φαίνεται πίσω από τα κουρέλια που φοράει. Αν και trailer δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες η ταινία φαίνεται πως έχει αιχμαλωτίσει την ζοφερή post-apocalyptic ατμόσφαιρα του graphic novel. Και για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ο σκηνοθέτης Bong Joon-Ho, ο οποίος σκηνοθέτησε και το “The Host” (πρόκειται για την κορεάτικη ταινία κι ας μην μπερδευτεί με την ταινία η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Meyer). To “Snowpiercer” σηματοδοτεί την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη, ο οποίος δήλωσε πως το 80% της είναι γυρισμένο στα αγγλικά.

Το σενάριο μιλά για ένα αποτυχημένο πείραμα για να αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο πλανήτη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ξανάρθει η εποχή των παγετώνων και να σκοτώσει ό,τι ζωντανό υπήρχε πάνω στο πλανήτη. Οι μόνοι επιζώντες ήταν οι επιβάτες του τρένου Snowpiercer, το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Γη. Σιγά σιγά αρχίζει να δημιουργείτε μια κάστα στους επιβάτες του τρένου και η επανάσταση δεν αργεί να γίνει.

Η ταινία δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα. Δες όλες τις αφίσες παρακάτω και ρίξε και μια ματιά στο concept art.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*