Οι Green Day και οι άλλοι από το soundtrack του Breaking Dawn – Part 2

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Τα soundtrack των ταινιών Twilight πάντα κινούν το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων και όχι μόνο. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μουσικής επένδυσης επέλεξαν το δρόμο της πρωτότυπης μουσικής και μάλιστα από indie συγκροτήματα που δεν έχουν ακόμα ακουστεί στο ευρύ κοινό όσο η Lady Gaga ή η Rihanna.

Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί όπως θα δείτε και παρακάτω το soundtrack της τελευταίας ταινίας. Λοξοκοιτάζοντας προς το mainstream βέβαια αυτή τη φορά γιατί είναι και το κλείσιμο της σειράς και επιβάλλεται κάτι πιο grande. Έτσι λοιπόν συμμετέχουν οι Green Day με το τραγούδι τους The Forgotten που δίνει τον τόνο και το υπόλοιπο album. Οι Green Day δήλωσαν ότι συμμετέχουν στο soundtrack επειδή το Twilight αποτελεί τρελό πολιτιστικό φαινόμενο της εποχής μας και ότι έχουν εντυπωσιαστεί με το πόσο προσεγμένα είναι τα soundtrack των προηγούμενων ταινιών.

Η αμερικάνικη electropop μπάντα Passion Pit και οι Βρετανοί Iko προστέθηκαν στο tacklist μόλις τον προηγούμενο μήνα, ενω περιέχεται και ένα τραγούδι από την ηθοποιό που υποδύεται την Rosalie Hale και τον άντρα της Paul McDonald που είναι μουσικός.

Άλλη μια αξιοσημείωτη συμμετοχή είναι και αυτή της St. Vincent με το δυναμικό The Antidote. Η Annie Erin Clark κατά κόσμον St. Vincent είχε συμμετείχε και στο soundtrack του New Moon σε μια συνεργασία με τον Bon Iver. Τέλος στο soundtrack συμμετέχει και η Αμερικανίδα Christina Perri σε ένα από τα πιο ρομαντικά κομμάτια του album το A Thousand Years που όπως αναφέρει η ίδια είναι ένα τραγούδι για τον Edward και την Bella για αγάπη που είναι τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο διαχρονική.

Παρακάτω ολόκληρο το tracklist:

1. Where I Come From — Passion Pit
2. Bittersweet — Ellie Goulding
3. The Forgotten — Green Day
4. Fire In The Water — Feist
5. Everything And Nothing — The Boom Circuits
6. The Antidote — St. Vincent
7. Speak Up — POP ETC
8. Heart of Stone — Iko
9. Cover Your Tracks — A Boy and His Kite
10. Ghosts — James Vincent McMorrow
11. All I’ve Ever Needed — Paul McDonald & Nikki Reed
12. New For You — Reeve Carney
13. A Thousand Years (Part Two) – Christina Perri
14. Plus Que Ma Prope Vie — Carter Burwell

Δείτε παρακάτω το videoclip του γνωστότερου τραγουδιού από το soundtrack του Breaking Dawn Part 2

Η ταινία κυκλοφορεί από σήμερα 15/11/2012 στους κινηματογράφους.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ