Η Οδύσσεια του Πάρη Κασιδόκωστα…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Ποιος είπε ότι η ελληνική ιστορία και μυθολογία έχουν γίνει πλέον θέματα αρκετά cheesy στους κύκλους του Χόλυγουντ! Κακοήθειες… Μετά το Λεωνίδα και τα παλικάρια του, τον Περσέα και τους Τιτάνες του, τον Αχιλλέα και την Τροία του, ήρθε η ώρα του πιο πολυμήχανου ήρωα της Ελληνικής κληρονομιάς να πάρει παγκόσμια φήμη. Αλλά όχι, μη νομίσετε ότι αυτός θα ξεφύγει έτσι εύκολα και θα καταλήξει σε καμιά από κείνες τις ξενέρωτες παραγωγές που εξιστορούν τα γεγονότα όπως είναι γραμμένα στα βιβλία… Ο Όμηρος από μόνος του δεν είναι και τόσο ενδιαφέρων, οπότε είπαν αυτοί “που ο νους τους κατεβάζει”, γιατί να μην ξαναγυρίσουν την Οδύσσεια του διαστήματος με τον πραγματικό Οδυσσέα αυτή τη φορά! Ναι καλά άκουσες. Η Οδύσσεια μεταφέρεται στο διάστημα!

 Ένα ωχ σα να ‘κουσα, μπορεί να ήταν και το δικό μου και που να αναφέρουμε και ότι στον ορίζοντα διαφαίνεται franchise… Κάθε περιπλάνηση του Οδυσσέα και γαλαξιακό επεισόδιο δηλαδή. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό; Έλληνες φυσικά… Ο ελληνοκαναδός Terry Dougas μαζί με τον δικό μας Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση έχουν ιδρύσει εδώ και μερικά χρόνια την εταιρία παραγωγής “1821 Pictures”. Αν δεν έχεις ακούσει ακόμα κάτι για τον “Κο Κανένα” και το “Κουτί ”, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το …πολυαναμενόμενο “Machete Kills” και φυσικά τη συνεργασία Portman-Fassbender στοJane Got a Gun”, πίσω απ’ τα οποία φυσικά, κρύβεται η ελληνογενής συνεργασία.

Για το συγκεκριμένο project, είχε εκφράσει ενδιαφέρον στο παρελθόν και ο πρώην Αχιλλέας της Τροίας, Brad Pitt, ο οποίος δυστυχώς αποτελεί πλέον παρελθόν, ενώ για τη συμπαραγωγή έχει ενδιαφερθεί και η Warner Bros που περιμένει να πάρει στα χέρια της το σενάριο για να αποφανθεί. Τη δύσκολη αυτή δουλειά έχει αναλάβει ο νεαρός και άρτι ορκισθείς εκ του NYU, James DiLapo, ο οποίος έχει ορθώσει από πολύ νωρίς το ανάστημά του στους Χολυγουντιανούς κύκλους, βλέποντας το παρθενικό του σενάριο “Devils At Play” να μπαίνει στη Μαύρη Λίστα του 2012.

Όπως όλα δείχνουν, η ιδέα και μόνο πουλάει από μόνη της. Μένει να δούμε αν το αρκετά μεγαλεπήβολο και με αρκετές δόσεις sci-fi φαντασίας σχέδιο του διαστημικού Οδυσσέα θα έχει και την αναμενόμενη εξέλιξη. Για οποιοδήποτε νέο, φυσικά θα ενημερώσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ