O Spider-Man σβήνει τα φώτα για την Ώρα της Γης

...

spiderman-2Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Στην πρώτη συνεργασία αυτού του είδους, ο Spider-Man θα είναι ο πρωτοπόρος Υπερήρωας- Πρεσβευτής της Ώρας της Γης, του παγκόσμιου κινήματος που οργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν Υπερήρωες για τον πλανήτη.

Τώρα χρειάζεται και η δική σου βοήθεια!

Οι σταρ και ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας The Amazing Spider-Man 2 – Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx και Marc Webb – απευθύνουν έκκληση να υποστηρίξει ο κόσμος το Earth Hour Blue, μία πρωτοποριακή νέα ψηφιακή πλατφόρμα πληθοχρηματοδότησης (crowdfunding and crowdsourcing platform) για τον πλανήτη που δημιουργήθηκε με αφορμή το παγκόσμια κίνημα της Ώρας της Γης.

Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου για να γίνεις και εσύ Υπερήρωας για τον πλανήτη. Το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 20:30, σβήσε τα φώτα για μια ώρα και ενέπνευσε τον κόσμο να κάνει το ίδιο!

Η Ώρα της Γης είναι το μεγαλύτερο γεγονός που σχετίζεται με την ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN 2, δεν είναι όμως το μοναδικό! Δείτε παρακάτω ορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με την παραγωγή της ταινίας:

  • Μια σειρά από οικολογικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αποτελούν best practices στην αειφόρο ανάπτυξη, και έκαναν τεράστια διαφορά στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της ταινίας. Από τη χρήση πιστοποιημένης ξυλείας που εξασφαλίζει ότι προστατεύονται τα δάση μέχρι τη χρήση φωτισμού LED, την επισκευή και την επαναπώληση κατεστραμμένων αυτοκινήτων, τη χρήση βιοκαυσίμων στις γεννήτριες – αυτές οι προσπάθειες αν και μη εμφανείς έκαναν ουσιαστική διαφορά.
  • Με τη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων αποφεύχθηκε η κατανάλωση 193.000 πλαστικών μπουκαλιών, αρκετά για να περικυκλώσουν το Μανχάταν.
  • Ανακυκλώθηκαν ή κομποστοποιήθηκαν αρκετά υλικά για να γεμίσει η δεξαμενή στο Σέντραλ Πάρκ.
  • 755 τόνοι σκουπιδιών, ισοδύναμοι με 3,5 Αγάλματα της Ελευθερίας, δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
  • 49 τόνοι υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ή διακόσμηση του πλατώ πουλήθηκαν ή χορηγήθηκαν μετά την καταστροφή του – υλικά που ζύγιζαν όσο και 142 Πρωτοχρονιάτικες μπάλες στην Times Square.
  • Αρκετά από τα φαγητά που δεν καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων διατηρήθηκαν και χορηγήθηκαν σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 5.620 συσσίτια για απόρους στη Νέα Υόρκη.
  • Η ταινία έκανε ακριβή καταγραφή των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και αντιστάθμισε όλες τις εκπομπές άνθρακα μέσα από ένα πρόγραμμα του Earth Hour Blue και του WWF που έχει στόχο να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών στο βιότοπο του Γιγάντιου Πάντα.
  • Μέσω των προσπαθειών του, το στούντιο θα λάβει αντισταθμιστικά οφέλη Gold Standard που καθιστούν το σύνολο της φυσικής παραγωγής του The Amazing Spider-Man 2, καθώς και τις εκπομπές αερίων από προήλθαν από την περιοδεία για την προώθηση της ταινίας, με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.
  • Από το 2012, το 100% των κινηματογραφικών ταινιών της Sony Pictures έχουν λάβει» Green Seal «από μια βιομηχανία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δείχνουν ότι το The Amazing Spider-Man 2 είναι μία από τις πολλές παραγωγές της Columbia Pictures που έχουν μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Είτε εντός είτε εκτός οθόνης, ο Spider-Man αποδεικνύει ότι μπορούμε όλοι να γίνουμε Υπερήρωες όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας.

Χρησιμοποίησε, λοιπόν, τη δύναμή σου σήμερα!

Δείτε το trailer του The Amazing Spider-Man 2

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ