Ο Σπίλμπεργκ παραγωγός στα «Σταφύλια της Οργής»;

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Η συμμετοχή του μεγάλου Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μία ταινία, σε οποιοδήποτε κομμάτι της, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης. Μόνο καλό πρόκειται να αποδειχθεί λοιπόν για τη Dreamworks, το γεγονός πως μετά τις συζητήσεις τους για τη μεταφορά του κλασσικού βιβλίου «Τα Σταφύλια της Οργής» του Τζον Στάινμπεκ στον κινηματογράφο, η εμβληματική προσωπικότητα του αμερικανικού σινεμά ενδιαφέρθηκε για τον ρόλο του παραγωγού.

Το βιβλίο του 1939, ακολουθεί την ιστορία μίας φτωχής οικογένειας αγροτών, των Τζόοντς, οι οποίοι αφήνουν το σπίτι τους στην Οκλαχόμα και μεταβαίνουν στην Καλιφόρνια, χτυπημένοι από τη φτώχεια και την πείνα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης που προκλήθηκε μετά τη «Μαύρη Πέμπτη» του χρηματιστηριακού κραχ το 1929.

Θυμίζουμε πως τα «Σταφύλια της Οργής», έχουν ξαναγυριστεί στον κινηματογράφο, το 1940 με σκηνοθέτη τον σπουδαίο Τζον Φορντ και πρωταγωνιστή τον εξίσου σπουδαίο Χένρι Φόντα, που ήταν μάλιστα υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου.

Η Dreamworks, με αυτή την παραγωγή, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί και το γεγονός πως το 2014 συμπληρώνονται 75 χρόνια  από την έκδοση του βιβλίου.

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*