«Η Διάσωση του Στρατιώτη Μωυσή» από τον Σπίλμπεργκ

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το εβραϊκό λόμπι στο Χόλιγουντ είναι από τα πιο ισχυρά και γνωστά με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηριχτές του. Έτσι, ετοιμάζει να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη με την ζωή του Μωυσή. Πριν πεις ότι “πολύ το άργησε” και “σιγά μη δω την live action μεταφορά του “Πρίγκιπα της Αιγύπτου” (Prince of Egypt)” (στην οποία ήταν παραγωγός) να σου πω πως υπάρχει και μια μικρή ανατροπή στην όλη ιστορία. Ο Σπίλμπεργκ θέλει να το γυρίσει σαν πολεμικό δράμα και τον ρεαλισμό και την κινηματογράφηση του “Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν” (Saving Private Ryan).

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι “Gods and Kings” και στο site Deadline αναφέρει πως ο Σπίλμπεργκ επικεντρώθηκε στον χαρακτηρισμό του Μωυσή ως “ο πολεμιστής που νικάει όλους τους πολεμιστές” και μια φήμη από μια ανώνυμη πηγή λέει πως η ταινία θα είναι “μια “Braveheart” εκδοχή της ιστορίας του Μωυσή”. Ο Σπίλμπεργκ, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι ένας από αυτούς τους σκηνοθέτες που δεν είναι και μεγάλος υποστηριχτής της 3D τεχνολογίας και έτσι ανακοίνωσε πως η ταινία δεν θα γυριστεί σε 3D.

Το σενάριο είναι των Στιούαρτ Χεϊζελντάιν (του “Paradise Lost”) και Μαικλ Γκριν (του “Green Lantern”) και θα ακολουθεί την ιστορία του Μωυσή από την γέννησή του μέχρι και την παραλαβή των Δέκα Εντολών στο όρος Σινά. Ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τα γυρίσματα το 2013 μετά το τέλος του “Robopocalypse”.

Ενδιαφέρον η όλη προσέγγιση της ιστορίας δεν μπορώ να πω. Ο Σπίλμπεργκ ξέρει τι κάνει και δεν νομίζω να απογοητεύσει. Το να δω μια άλλη σκηνή “απόβαση στην Νορμανδία” ή τον Μωυσή να φωνάζει “FREEDOOOOM!!” αλα Braveheart θα είναι πραγματικά μπόνους και θα σίγουρα θα την κάνει ένα ακόμα μεγάλο εισπρακτικό χιτ. Βέβαια άγνωστο παραμένει το αν ο Σπίλμπεργκ θα ακολουθήσει τα βήματα του Μελ Γκίμπσον και θα γυρίσει την ταινία στην Αραμαϊκή/Εβραϊκή γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*