Τρία νέα σπουδαστικά project της SAE Athens

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr Σπουδαστές του Digital Film Making της SAE Athens, αποτυπώνουν κινηματογραφικά τρεις ξεχωριστές, αληθινές ιστορίες στα πλαίσια της άσκησης του Documentary. Ανακαλύψτε...

39451_SAE_Film_Student_ProjectsΓράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Σπουδαστές του Digital Film Making της SAE Athens, αποτυπώνουν κινηματογραφικά τρεις ξεχωριστές, αληθινές ιστορίες στα πλαίσια της άσκησης του Documentary. Ανακαλύψτε μέσα από τα μάτια τους την τέχνη των διευθυντών φωτογραφίας, τους σπάνιους από κάθε άποψη περιστεράδες και τα ειδικά οπτικά εφέ των αδελφών Αλαχούζων.

Φως

Μια ματιά στο τι κρύβεται πίσω από τον κόσμο του φωτός και της σκιάς στην τέχνη του κινηματογράφου από μερικούς Έλληνες αριστοτέχνες διευθυντές φωτογραφίας.

Φτερουγίσματα

Στην Ελλάδα της κρίσης, μία μοναχική ενασχόληση απαλύνει τις δυσκολίες σε τρεις ανθρώπους που βιώνουν τη σκληρή συνθήκη της ανεργίας.

Αδελφοί Αλαχούζοι, oι μάγοι των Special Makeup Effects

Δύο μετρ στο είδος των ειδικών οπτικών εφέ μας μιλάνε για την ιστορία τους και το μοναδικό τους πάθος, τον κινηματογράφο.

“Η άσκηση του ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του προγράμματος σπουδών του Digital Film Making Diploma. Ξεκινώντας με το μάθημα της ιστορίας του ντοκιμαντέρ και συνεχίζοντας με μαθήματα αφιερωμένα στην πρακτική σκηνοθεσία, το μοντάζ και την ηχοληψία του ντοκιμαντέρ, η ενότητα αυτή εμβαθύνει σε ένα κινηματογραφικό είδος με ιδιαίτερη ζήτηση και διαρκή ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα, πως η χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, κρύβει αμέτρητες μικρές και μεγάλες, σύγχρονες και παραδοσιακές ιστορίες, που αξίζουν να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν από τους νέους κινηματογραφιστές.”

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ