Στα glamorous παρασκήνια του «American Hustle»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

jennifer lawrence amy adams american hustleΗ κινηματογραφική εβδομάδα που μόλις ξεκινά, περιλαμβάνει δυο από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς: το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Cohen και το all star «American Hustle» του David O. Russel.  Και οι δυο ταινίες έχουν απασχολήσει προς το παρόν, κάθε κινηματογραφική λίστα και κάθε κατηγορία βραβείων, μιας που όπως όλα δείχνουν αποτελούν αδιαμφισβήτητα φαβορί νίκης, για τους δικούς της λόγους η καθεμία.

Η ταινία του David O. Russel, στην οποία θα απολαύσουμε την δημιουργική σύμπραξη ανάμεσα στους Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence και Jeremy Renner, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χρονιάς, δεδομένου πως πολλές φορές το παράδειγμα ενός λαμπρού, κινηματογραφικού cast, δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικό, όσο μπορεί να περιμένουμε (βλ. «The Counsellor»).

Από την άλλη πλευρά, όταν βλέπουμε πως το «American Hustle» φιγουράρει ήδη ανάμεσα στα καλύτερα της φετινής σοδιάς, δε μένουν και πολλές αμφιβολίες σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες.  Για την ιστορία πάντως, να θυμήσουμε πως η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν απατεώνα (Christian Bale), ο οποίος εξαναγκάζεται μαζί με την ερωμένη του (Amy Adams) να συνεργαστεί με έναν πράκτορα του FBI (Bradley Cooper), που τους «γνωρίζει» σε έναν κόσμο γεμάτο χλιδή, μαφία και κομπίνες.

Στα παρασκήνια που ακολουθούν θα πάρεις μια γεύση από το ανεκδιήγητο στυλ του Christian Bale, την εκθαμβωτική παρουσία της Lawrence που έχει γίνει μανία και φυσικά, τις άρτιες σκηνοθετικές συμβουλές του David O. Russell που βλέπει μια ακόμη ταινία του να οδεύει ολοταχώς προς τα Oscar.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ