Απομυθοποίηση τώρα! Στα παρασκήνια του «Pacific Rim»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα πρόκειται σύντομα να κατακλυστεί από ορδές πελώριων πλασμάτων που υψώνονται από τον βυθό και έχουν ως βασικό στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του ανθρώπινου γένους.

Φυσικά μιλάμε για το υπερθέαμα του Guillermo del Toro «Pacific Rim», το οποίο κάτι μας λέει πως σίγουρα θα απολαύσεις στο φουλ από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, μιας που κατά κάποιον τρόπο σηματοδοτεί την έναρξη ενός έτσι κι αλλιώς δυναμικού, ταινιακού χειμώνα.

Το αμαλγαμικό αποτέλεσμα του Μεξικανού σκηνοθέτη το οποίο δανείζεται στοιχεία από την ιαπωνέζικη «kaiju» κουλτούρα, τα anime και την προηγμένη τεχνολογία των «mecha», επικεντρώνει την προσοχή του στην αιώνια πάλη καλού/κακού και συγκεκριμένα στην αιώνια πάλη ανθρώπων και εξωγήινων πλασμάτων τα οποία βρίσκονται για ακόμη μια φορά στον πλανήτη μας με σκοπό-τι άλλο;-να μας εξολοθρεύσουν.  Φυσικά απέναντι σε αυτή την θεόρατη απειλή, η ανθρωπότητα παίρνει θέση και αποφασίζει με την σειρά της να κατασκευάσει μια σειρά από κολοσσιαία ρομποτικά δημιουργήματα («jaeger»), τα οποία λειτουργούν ως Τιτάνες-τιμωροί απέναντι στην «ύβρη» των γκοτζιλιακών τεράτων.  Η υπέρτατη μάχη είναι προ των πυλών.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το «Pacific Rim» είναι σαφέστατα μια εφετζίδικη περιπέτεια, η οποία όμως έχει χτιστεί με τα καλύτερα των τεχνολογικών της υλικών, γεμάτη bad ass μάχες και εντυπωσιακές σκηνές, γεγονός το οποίο μπορείς να διαπιστώσεις και από τα μπόλικα παρασκήνια που ακολουθούν.  Σε αυτά θα έχεις την δυνατότητα να παρακολουθήσεις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και του σκηνοθέτη, καθώς και την διαδικασία των γυρισμάτων τα οποία σίγουρα θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, ακριβώς δηλαδή όπως και η ταινία.

Προσοχή!!! όμως, μιας που παρακάτω σε περιμένει η απομυθοποίηση του όλου εγχειρήματος, οπότε αν δεν θες να χάσεις το «μυστήριο» από την αρχή, δες πρώτα την ταινία και μετά επιστρέφεις για μια γερή δόση παρασκηνίων.  Εδώ είμαστε!

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ