Στα παρασκήνια του «The Mortal Instruments: City of Bones»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Μια ακόμη ταινία βασισμένη σε λογοτεχνικό, young adult υλικό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, φιλοδοξόντας μάλλον να γίνει το νέο twilight-ικό franchise των απανταχού εφήβων.

Το «The Mortal Instruments: City of Bones» αποτελεί τον τίτλο του πρώτου βιβλίου μιας σειράς έξι βιβλίων γραμμένα από την Cassandra Clare, και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί βεβαίως και τον τίτλο της πρώτης ταινίας της σειράς.

Η ιστορία θέλει την νεαρή πρωταγωνίστρια Clary Fray να μαθαίνει έπειτα από την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της, οτι προέρχεται από μια γενιά πολεμιστών που προστατεύουν τον κόσμο μας από τους δαίμονες.  Αποφασίζει λοιπόν να ενώσει τις δυνάμεις της με τους υπόλοιπους του είδους της και να αντιμετωπίσει το υπέρτατο κακό σε μια εναλλακτική πραγματικότητα της Νέας Υόρκης η οποία ονομάζεται «Downworld».

Μπορεί το όλο story να σου φέρνει στο μυαλό πολλές ακόμη προσπάθειες μεταφοράς νεανικής λογοτεχνίας που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη και απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα κάποιο ενδιαφέρον ταινιακό σύνολο, παρόλα αυτά ας μην ξεχνάμε πως μπορεί το συγκεκριμένο είδος να «χάνει» επί της ουσίας, παρόλα αυτά καταφέρνει να κερδίζει συνήθως τον νεαρόκοσμο ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει φαντασιακούς soft core πολέμους, gothίζοντα ρομάντζα και αιώνιες πάλες μεταξύ καλού και κακού.

Παρακάτω μπορείς παρόλα αυτά να τσεκάρεις τα πρασκήνια από τα γυρίσματα της ταινίας του Harald Zwart τα οποία είναι πολύ απολαυστικά, ιδιαίτερα στις σκηνές που πέφτει το…υποτιθέμενο ξύλο, και να περιμένενεις μαζί μας την έξοδό της αν μη τι άλλο για ένα απενοχοποιημένο, fun βράδυ.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ