Στα παρασκήνια του εντυπωσιακού «Ender’s Game»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

ENDER'S GAMEΤο «Ender’s Game» του Gavin Hood (σκηνοθέτη του βραβευμένου με Oscar, «Τsotsi»), πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις 23 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες και αποτελεί την καλύτερη αροφμή για μια εφετζίδικη, ποπ-κορνική βραδιά.

Βασισμένο στο ομώνυμο, στρατιωτικό sci-fi βιβλίο του Orson Scott Card, το «Ender’s Game» καταγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Ender Wiggin, ο οποίος στρατολογείται προκειμένου να ηγηθεί της ομάδας που θα πρέπει να αντιμεωπίσει μια φυλή εξωγήινων (τους Formics), η οποία είχε απειλήσει κατά το παρελθόν, να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα (φυσικά και είχε απειλήσει).

Στην ταινία συναντάμε ένα αξιόλογο, πρωταγωνιστικό cast το οποίο απαρτίζεται από «δυνατά» ονόματα, όπως o Harrison Ford, o Ben Kingsley και η Viola Davis, αλλά και από αυτά της κατά πολύ νεότερης φουρνιάς, όπως η Hailee Steinfeld και η Abigail Breslin.

Ακόμα πάντως και αν δεν δηλώνεις fan του sci-fi στοιχείου, μπορείς αν μη τι άλλο να ρίξεις μια ματιά στα παρασκήνια της ταινίας, τα οποία λειτουργούν και ως η ιδανική αφορμή για πλήρη απομυθοποίηση όλης αυτής της οπτικοακουστικής πανδαισίας που συνήθως απολαμβάνουμε σε αυτού του είδους τις ταινίες.  Για περισσότερες λεπτομέρειες, μη ξεχάσεις να συμβουλευτείς τις κριτικές μας τόσο για το «Ender’s Game», όσο και για τις υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ