Στα ρομποτικά παρασκήνια του «RoboCop»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

robocopΑναμφίβολα η περιπέτεια της εβδομάδας είναι το remake του εικονικού «RoboCop» του 1987, ενός αστυνομικού ο οποίος μετατρέπεται στην υπέρτατη μηχανή του νόμου, έπειτα από ένα τρομερό δυστύχημα.

Ο «RoboCop» αποτελούσε πάντα μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της δεκαετίας του ’80, θέτοντας προβλήματα φιλοσοφικής φύσεως-όπως κάθε sci-fi ταινία που σέβεται τον εαυτό της-ορμώμενος από την συνύπαρξη ρομποτικής πραγματικότητας και ανθρώπινης συνείδησης, με τον Paul Verhoeven να δημιουργεί έτσι κι αλλιώς, ένα από τα καλύτερα, φουτουριστικά ταινιάκια.

Η νέα ταινία ακολουθεί παρόμοια μοτίβα με την πρώτη, με τον Jose Padilha να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τον Joel Kinnaman να αναλαμβάνει τον ρόλο του τραγικού ήρωα, Αlex Murphy.  Αντιμέτωπος με την σκληρή αλήθεια της ύπαρξής του, ο Murphy θα κληθεί να αντιμετωπίσει την χειραγωγική μανία του κολοσσού OmniCorp, τις ανάγκες της οικογένειάς του, καθώς και τους δικούς του, προσωπικούς δαίμονες…

Παρά το γεγονός πως μια σύγκριση μεταξύ των δυο ταινιών είναι αναπόφευκτη, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε την πολύ καλή προσπάθεια των δημιουργών, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.  Όπως θα δεις πάντως και στα παρασκήνια που ακολουθούν, είναι πράγματι εντυπωασιακός ο τρόπος δημιουργίας των πάσης φύσεως ρομποτοειδών, αδρεναλινάτων σκηνών, αλλά και της «στολής» του πρωταγωνιστή,

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες από τις 6 Φεβρουαρίου και αναμένεται να επιβάλει την…κινηματογραφική τάξη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ