Στα σκαριά το remake του «I Saw the Devil»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

isawdevil011411Επειδή το remake του «Oldboy» δια χειρός Spike Lee, δεν ήταν τελικά αρκετό, στο Hollywood αποφάσισαν την οπτικοακουστική ‘κατεδάφιση’ ενός ακόμη νοτιοκορεατικού δημιουργήματος και συγκεκριμένα του καλοφτιαγμένου «I Saw the Devil» του Kim Ji-woon.

Αν και το «The Last Stand», το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger, δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, με τους κριτικούς μάλιστα να κάνουν λόγο για μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια, οι παραγωγοί των «Killing them Softly» και «The Grey»   , αποφάσισαν έτσι κι αλλιώς να προβούν στην δημιουργία του αμερικάνικου remake του «I Saw the Devil», της ταινίας η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες στην φιλμογραφία του νοτιοκορεάτη Ji-woon.

Η υπόθεση θέλει έναν μυστικό πράκτορα να μετατρέπεται στο υπέρτατο εκδικητικό «τέρας», όταν ένας διαβολικός κατά συρροήν δολοφόνος, σκοτώνει την εγκυμονούσα αρραβωνιαστικιά του.  Ξεκινώντας ένα βάναυσο παιχνίδι γάτας-ποντικιού, ο Kim Soo-hyeon είναι έτοιμος να αποδώσει την σκληρότερη δικαιοσύνη.

Οι παραγωγοί Adi Shankar και Spencer Silna πάντως τονίζουν, πως δεν στοχεύουν στην δημιουργία ενός αμερικάνικου remake που να ακολουθεί σκηνή προς σκηνή, την original ταινία, λέγοντας: «Το original φιλμ είναι τέλειο με τόσους πολλούς τρόπους.  Η πρόθεση δεν είναι να φτιάξουμε ένα ακριβές remake, αλλά να προωθήσουμε την ταινία στο διεθνές κοινό».

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το επερχόμενο αυτό project-που η αλήθεια να λέγεται, δεν μας γεμίζει και πολύ το μάτι-μπορείς να ρείξεις μια ματιά στο trailer της ταινίας του 2010 που ακολουθεί και να αντιληφθείς όλους τους λόγους για τους οποίους μια δεύτερη προσπάθεια δεν θα καταφέρει ποτέ να φτάσει την πρώτη ταινία.

Καλά κινηματογραφικά Χριστούγεννα σε όλους!

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ