Τέσσερις σκηνοθέτες μιλούν για την νέα τριλογία «Star Wars»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Καλώς ή κακώς η νέα τριλογία των “Star Wars” θα γίνει, με την πρώτη ταινία (Επεισόδιο 7) να είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2015. Αυτό όμως που περνάει από το μυαλών όλως είναι ποιος θα αναλάβει την σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο της μιας και ο George Lucas αποχώρησε από την LucasFilm η οποία έχει περάσει πλέον στα χέρια της Disney.

Οι φήμες ήθελαν τον σεναριογράφο του “Toy Story 3” και της “Little Miss Sunshine”, Michael Arndt, να γράφει το σενάριο για την 7η ταινία. Οι φήμες αυτές γρήγορα επιβεβαιώθηκαν από την LucasFilm και την Disney, καθώς και ότι ο ίδιος έχει ετοιμάσει ένα draft 40+ σελίδων με το σενάριο. Πάει αυτό… Μένει λοιπόν να δούμε για τον σκηνοθέτη.

Άρχισαν να ακούγονται διάφορα ονόματα για την καρέκλα του σκηνοθέτη, από τον Steven Spielberg μέχρι και τον J.J. Abrams, τον Jon Favreau, τον Brad Bird αλλά και έναν outsider (θα σου αποκαλύψουμε το όνομα αργότερα)! O Spielberg γρήγορα έτρεξε να διαλύσει τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα λέγοντας πως: «Οχί! Όχι! Δεν είναι το είδος ταινιών αυτό για μένα. Είναι του πολύ καλού μου φίλου [George Lucas].» Τι γίνεται όμως με το όνομα που θέλουν οι περισσότεροι φανς της σειράς να την αναλάβει; Αυτό του J.J. Abrams;

Πριν καιρό, όταν είχε ανακοινωθεί η νέα τριλογία, ο Abrams είχε πει στο Entertainment Weekly πως θα ήταν χαρούμενος αν θα του δινόταν η ευκαιρία για να σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο. Τώρα όμως λέει: «κοιτάχτε το Star Wars είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Πιστεύω πως σε όποιον δοθεί η ευκαιρία να σκηνοθετήσει την ταινία, έχει και το βάρος της σειράς στην πλάτη του. Δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν του Star Trek μεγαλώνοντας, οπότε δουλεύοντας πάνω σε αυτή την σειρά δεν ένοιωθα τίποτε από όλα αυτά. Οπότε περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την επόμενη τριλογία του Star Wars αλλά πιστεύω πως θα πάω να την δω ως θεατής.»

O Favreau έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Industrial Light and Magic του George Lucas, είναι μεγάλος φαν της σειράς αλλά θα θέλει να αναλάβει την σκηνοθεσία; Ο ίδιος είπε: «πιστεύω πως εγώ κι ο J.J. ερχόμαστε από μια γενιά όπου το Star Wars μας ενέπνευσε δημιουργικά. Είχα την καλή τύχη να δουλέψω με τον George Lucas οπότε είμαι πολύ τυχερός που το έχω ζήσει όλο αυτό κι οπότε είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν με τις νέες ταινίες. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα στο πως θα γίνουν οι ταινίες, με ποιους θα τις κάνουν και τι ιστορία θα έχουν το οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Αλλά αν πω πως δεν είμαι ενθουσιασμένος θα πω ψέματα. Θα δούμε τι θα γίνει…»

Το άλλο outsider όνομα το οποίο κυκλοφορεί στο internet είναι και αυτό του σκηνοθέτη Colin Trevorrow. Ποιος είναι αυτός θα μου πεις κι από πού ξεφύτρωσε. Αυτός είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας “Safety Not Guranteed” που αγαπήθηκε τόσο στο Sundance όσο και στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Όσο όμως και αν την αγαπήσαμε αναρωτιόμαστε αν μπορεί ο ίδιος να αναλάβει μια τόσο μεγάλη ταινία; Ο ίδιος απάντησε ότι: «ω θεέ μου… Έχω λίγα πράγματα να πω πάνω σε αυτό. Σίγουρα δεν ξέρω τις λεπτομέρειες για το πως θα διαλέξουν σκηνοθέτη. Θα μιλήσω μόνο ως φαν των Star Wars, που είναι σημαντικό για μένα. Όποιος κι αν κάνει την ταινία, νομίζω, πρέπει να καταλάβει καλά γιατί είναι σημαντική για όλους εμάς τους φανς. Ερχόμαστε από μια γενιά όπου μεγαλώσαμε με αυτές τις ταινίες. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που είναι μιας μεγάλης ηλικίας ή πολύ μικροί να καταλάβουν την ιδεολογία και την μυθολογία τους. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι σκηνοθέτες που μπορούν να αναλάβουν την σκηνοθεσία. Απλά όποιος την αναλάβει απλά πρέπει να καταλάβει γιατί η σειρά αυτή είναι σημαντική για εκατομμύρια ανθρώπους. Μόνο αυτό έχω να πω… και ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος.»

Μπορεί κανείς να μην είπε κάτι ζουμερό όσο αφορά για την καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά θα συμφωνήσω με το ότι όποιος την αναλάβει πρέπει πολύ καλά να ξέρει τι σημαίνει αυτή η σειρά για όλους εμάς και είθε η Δύναμη να είναι μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ