Πρώτο trailer για το «Odd Thomas»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

O σκηνοθέτης των «The Mummy», «Van Helsing» και «G.I Joe: The Rise of the Combra», Stephen Sommers, επιστρέφει αυτή την φορά δημιουργώντας ένα-όπως όλα δείχνουν-χαριτωμένο και witty ταινιάκι, το οποίο αποτελεί μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του συγγραφέα, Dean R. Koontz, γνωστό για τα θριλερικά και πολλές φορές γεμάτα στοιχεία τρόμου, λογοτεχνικά του δημιουργήματα.

Αυτή τη φορά ο Sommers φαίνεται πως αποφάσισε να πρωτοτυπήσει λιγάκι, και να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα φιλμ νεανικού ως επί το πλείστον περιεχομένου, με πρωταγωνιστή τον εξίσου νεαρό και συνήθως «ανεξάρτητο», Anton Yelchin.

To story της ταινίας θέλει έναν τύπο, τον Thomas, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας σε μια τοπική καφετέρια, να διαθέτει μερικές ξεχωριστές ικανότητες μιας που είναι σε θέση να επικοινωνεί με τους…νεκρούς, γεγονός που γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία.  Όταν μια μέρα ο κατά κόσμον Odd Thomas, συναντήσει έναν περίεργο και ομολογουμένως σιχαμένο άνδρα, θα συνειδητοποιήσει πως η βρώμικη και απειλητική του παρουσία, μάλλον συνδέεται άμεσα με μια μεγάλη καταστροφή που πλησιάζει σιγά σιγά την πόλη.  Και όπως όλα δείχνουν ο Thomas είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι γι’αυτό…

Αν και όπως θα δεις και εσύ από το trailer παρακάτω, η ταινία δεν μοιάζει να έχει και κάτι το πραγματικά πρωτότυπο που να μπορέσει να σε κρατήσει καθηλωμένο, εντούτοις σίγουρα μοιάζει με  εκείνα τα ράθυμου τόνου ταινιάκια, που απολαμβάνεις όταν θες να περάσεις μια χαλαρή βραδιά.  Έχει ολίγον από χιούμορ, ολίγον από μεταφυσικές καταστάσεις και ολίγον από το ταλέντο του Yelchin και του Willem Dafoe, ο οποίος επίσης συμπρωταγωνιστεί.

Αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι ένα θετικό βήμα για τον σκηνοθέτη, αν και θα ξέρουμε στα σίγουρα αφού την δούμε.


 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*