Καλλιτέχνες ενάντια στην Βία από Όπλα. Δες το Βίντεο.

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Λίγες μέρες πάνε μόνο από τη τραγωδία που συνέβη σε σχολείο του Κονέκτικατ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο είκοσι αθώων παιδιών. Το περιστατικό μπορεί να σόκαρε τη κοινή γνώμη, αλλά ταυτόχρονα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται,  είχε σαν αποτέλεσμα τη κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων όπλων στην Αμερική.

Κάθε μέρα σκοτώνονται 34 άτομα, μόνο στην Αμερική, από εκπυρσοκρότηση όπλου και οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να ανέβουν με την ισχύουσα νομοθεσία. “Πόσοι ακόμα;” αναρωτιέται η καμπάνια που ξεκίνησε η οργάνωση “Δήμαρχοι Ενάντια Στην Παράνομη Οπλοκατοχή”, η οποία μέχρι στιγμής αποτελείται από 750 δημάρχους και 750.000 υποστηρικτές. Η εκστρατεία αυτή ζητάει από τον πρόεδρο Ομπάμα και το Κογκρέσο να ορίσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας. Κάποια από τα αιτήματα είναι τα στοιχειώδη, όπως ο έλεγχος ποινικού μητρώου κάθε μελλοντικού αγοραστή όπλου αλλά και αυστηρότερες ποινές για τους εμπόρους και αγοραστές παράνομων όπλων.

Τη προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν δεκάδες καλλιτέχνες, κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν στη δημιουργία ενός ασπρόμαυρου βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού. Στο βίντεο εμφανίζονται οι Michelle Williams, Julianne Moore, Jon Hamm, Beyonce, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Steve Carell, Gwyneth Paltrow και πολλοί ακόμη.

Το παρακάτω βίντεο κυκλοφόρησε την ίδια μέρα όπου ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγόρησε το Hollywood για τη βία από όπλα και πρότεινε τη τοποθέτηση ένοπλων φρουρών σε κάθε σχολείο. Δυστυχώς το θέατρο του παραλόγου ακόμα καλά κρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ