Ο Steven Spielberg πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

...

Γράφει ο Άρης Ανδρικάκης

Με περίσσια χαρά, ο Steven Spielberg αποδέχθηκε τη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του 66ου Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί στις 15-26 Μαϊου. Ο ενθουσιασμός του σκηνοθέτη είναι τέτοιος, που αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας έβγαλε δική του ανακοίνωση αφήνοντας του διοργανωτές του Φεστιβάλ… δεύτερους. «Πρόκειται για το πιο αξιοσέβαστο Φεστιβάλ στον κόσμο, που κάθε χρόνο γίνεται ένα μέσο για να μεταδοθεί η διαπολιτισμική γλώσσα του κινηματογράφου», είπε ο Spielberg.

Πάντως, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Gilles Jacob, δεν έχασε την ευκαιρία να… «καρφώσει» τον αμερικανό σκηνοθέτη, κατηγορώντας τον μεταξύ αστείου και σοβαρού για βεντετισμό. «Του είχαμε κάνει επανειλλημμένες προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή του Ε.Τ. και μετά και συνέχεια μας απέρριπτε. Έτσι, όταν έμαθα ότι τώρα είπε το «ναι», είπα: Επιτέλους!».

Έτσι λοιπόν μετά την «πίκρα» που έφαγε στα φετινά Oscars, ο Steven Spielberg έχει κάθε λόγο να χαμογελά ξανά. Να σημειωθεί ωστόσο πως η θέση του προεδρεύοντα της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αφού δεν υπάρχει πρόεδρος στα 66 χρόνια του θεσμού που δεν έχει κατηγορηθεί για «ανεπάρκεια» ή για λάθος βραβεύσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ