Επόμενος σταθμός: Viennale για το Runaway Day!

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

RunawayDayPosterNewGR_WebΟι ελληνικές εξαιρετικά αξιόλογες κινηματογραφικές προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτο και ολοένα αυξανόμενο ρυθμό. Μία από αυτές, είναι αναμφίβολα το Runaway Day του Δημήτρη Μπαβέλλα, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε πριν από περίπου μία εβδομάδα σε συνέντευξη που σας παρουσιάσαμε.

Το Runaway Day πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο πρόσφατο φεστιβάλ του Σαράγεβο, τον Αύγουστο, αλλά η όμορφη διαδρομή της ταινίας στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δε σταματά στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το φιλμ επιλέχθηκε να στελεχώσει το κυρίως πρόγραμμα του πολύ σημαντικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης(Viennale), το οποίο θα λάβει χώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα την περίοδο 24 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου. Αυτή είναι άλλη μία ελληνική επιτυχία για τον κινηματογραφικό μας χώρο, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συντελεστές του Runaway Day μαζί με ένα μεγάλο μπράβο.

Θυμίζουμε την υπόθεση της ταινίας:

Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς κάποιο προφανή λόγο να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους. Καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προσωπικά του προβλήματα: Η Μαρία είναι εγκλωβισμένη σε ένα γάμο με το νεόπλουτο Δημήτρη μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά τους. Ο Λουκάς είναι άνεργος, πνιγμένος στα χρέη και φροντίζει παράλληλα την άρρωστη μητέρα του.

Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μια περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. Αυτή η βόλτα εξελίσσεται από αστεία έως επικίνδυνη. Οι δυο τους αναλώνονται σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες παρανομίες ενώ παράλληλα συναντούν ιδιαίτερους χαρακτήρες. Παράλληλα διάφοροι άνθρωποι βρίσκονται στο κατόπι τους: Δυο αστυνομικοί αναζητούν τη Μαρία, ενώ ένας μυστηριώδης άνδρας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Λουκά.

To Runaway Day θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους το Δεκέμβριο σε διανομή MIKROKOSMOS

Δείτε παρακάτω το trailer και μερικές φωτογραφίες από την ταινία

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*